maandag 10 augustus 2015

Vakantie 16 * Munkeruphus

Het Munkeruphus was ook op loopafstand van ons sommerhus. Het gebouw is prachtig bewaard gebleven, en wordt nu door een groep vrijwilligers in stand gehouden (met minimale steun van de staat). Het dak bestaat uit houten 'dakpannen'. De kunstenaar en zijn vrouw die er jaren hebben gewoond, Gunnar Aagaard Andersen (1919-1982), nodigden regelmatig vrienden en andere kunstenaars uit om te komen logeren en te exposeren.
Dat wordt nu nog steeds gedaan, het museum heeft geen vaste collectie, maar wisselende tentoonstellingen.
Voyage Out was de tentoonstelling die wij bezocht hebben. O.a. stelde 1 kunstenaar de vraag: Hvor går din sti hen?, Waar gaat jouw pad heen? En daar kon je zelf ook een bijdrage aan leveren, erg leuk.

''De maan boven ons komt nooit in het museum''. Deze poster kon je meenemen.

Buiten was ook een beeldentuin. Zeker een bezoek waard. Tuin is vrij toegankelijk. (En het museum helemaal niet duur.) Vanaf het museum is er toegang tot het strand. Wij zijn over het strand terug gelopen naar ons sommerhus. Wat een heerlijke middag. Helaas onze laatste van deze vakantie. 's Avonds hebben we een laatste strandwandeling gemaakt, ijs gegeten, en zijn de volgende dag terug gereden naar Zwolle. Thuis is het ook weer heerlijk.
En als het mee zit, gaan we zoon 3 naar Kopenhagen brengen, goed vooruitzicht toch?

2 opmerkingen:

  1. Geweldige sfeer!
    Wat staat er op de grote stenen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi en goed onderhouden gebouw. Knap dat vrijwilligers dat doen. Vanaf wanneer gaat je zoon daar studeren?

    BeantwoordenVerwijderen