zondag 14 mei 2017

Moederdag

Vandaag is het Moederdag. Voor velen een fijne dag, maar voor sommigen onder ons een moeilijke dag omdat moeder er niet meer is, of omdat moeder zijn soms ook heel veel pijn doet. Wij gaan vanmiddag mijn moeders verjaardag vieren, ze wordt 78 a.s. woensdag en wat zijn we blij dat ze nog bij ons is. Bij alle belangrijke dingen van ons gezin, en ook bij mijn 5 broers en zussen, is ze van de partij. Om een paar dingen te noemen, diploma-uitreikingen, musical in groep 8, planten van een herinneringsboom, verhuizingen, maar natuurlijk ook de verjaardagen, enz, enz. 
Lieve mama, dank je wel voor alles tot nu toe en hopelijk nog veel meer.
5 opmerkingen:

 1. Fijn dat je moeder er nog is. Ik begrijp je verdriet vandaag, sterkte. Ik kreeg net een ingesproken berichtje van juist dat kind waar we heel veel moeilijke dingen mee hebben gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat jullie nog heel lang van haar mogen genieten. Fijne dag samen! Veel liefs! XxX

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat jullie samen kunnen en mogen genieten!
  Ik heb een bosje lelietjes-van-dalen op mijn moeders graf gelegd, dat voelde goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat wordt nog al eens vaak vergeten, dat moederdag ook niet zo fijn kan zijn.
  Gelukkig zijn er nog genoeg andere, kleine, mooie dingen om van te genieten.
  Dat je mama nog een hele tijd bij jullie mag zijn, in goede gezondheid, en dat je nog veel warme momenten mag hebben als mama zijnde.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Moederdag is voor mij een dag met 2 gezichten.
  Mijn droom om ooit zelf moeder te worden is uitgekomen, daar ben ik dankbaar voor. Aan de andere kant heeft het ook mijn hele leven op z'n kop gezet omdat beide kinderen "afwijken" van de standaard. Voor hen geen huisje-boompje-beestje voor de toekomst. Dat is soms best confronterend, zeker op dagen zoals Moederdag.

  BeantwoordenVerwijderen