zaterdag 3 juni 2017

Kasteel 't Nijenhuis

Afgelopen zondagmiddag waren we naar Kasteel 't Nijenhuis in Heino. Dat is onderdeel van museum De Fundatie. In het kasteel hangen schilderijen en staat de vaste collectie meubels, en soms is er nog een extra tentoonstelling. En er is een beeldentuin. In een prachtige oude kasteeltuin. Het was zoveel mooier dan wij hadden gedacht en gehoopt. Wat een heerlijke zonovergoten middag.



























































































Toelichting bij de foto's: zicht op het kasteel door toegangshek - Hoornen (René de Boer) - Donna Che Cammina (Toni Benetton)  - Self-portrait as a dreamer (Joseph Klibansky) - Nepeta - Wilhelmina (Charlotte van Pallandt) - kasteel met mooie weerspiegeling in de slotgracht - Archetype (Bernard Müller-Feyen) - Ceres (Ignatius van Logteren) - Zonder titel (Hedwig Zweerus-Weber) - Apollo ( Bartholomeus Eggers) - zonnestralen op het gazon met Luxembourg stoelen - Tulpenboom (Liriodendron tulipifera) -  Mastaba's ( Sien van Meurs) - Paula in kamerjas (Maïté Duval) - links Tulpmotief (Hedwig Zweerus-Weber) en middenvoor Het gezicht (Steef Roothaan) - koffie - kasteel met loopbrug - Hildebrandmonument, de schrijver Hildebrand en 6 figuren uit zijn boek Camera Obscura (Jan Bronner) - entree met kaartverkoop, museumwinkel en Hannema's musemcafé - Hercules (Hendrik Ansum).

5 opmerkingen:

  1. Geweldige tip! Ik bezoek altijd alleen het museum in de stad, maar dit ziet er ook prachtig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb genoten van je rondleiding!
    Warme groet,
    Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtig park met mooie beelden!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een fijne plek om te zijn. Ik wil het de volgende keer graag combineren met de beeldentuin in Witharen.
    Ik zie op één van de foto's Paula in kamerjas. Ik kwam haar tegen tijdens een fietstocht door Hoog Soeren, ze stond daar in de berm.

    BeantwoordenVerwijderen