dinsdag 10 juli 2018

Zwarte bessen-appeltaart

Toen we terug waren van vakantie waren de zwarte bessen rijp. Om ze zo te eten vinden wij ze te zuur. Maar in een appeltaart leek mij wel lekker, en dat was het ook.





































Recept
Deeg:200 gr. boter of margarine, 160 gram suiker, 1 ei, 250 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram havervlokken
Vulling:3-4 appels, 2 flinke handenvol zwarte bessen, kaneel

Maak met de mixer met deeghaken een kruimeldeeg van de genoemde ingrediënten. Gebruik driekwart om je bakvorm mee te bekleden en de rest om over de vulling te strooien.
Schil de appels en snijd in kleine stukjes. Meng met de bessen en flink wat kaneel. Doe ze in de bakvorm en verdeel de rest van het deeg erover.

Bakken gedurende een uur op 180 graden Celsius. Controleer tussendoor of je de oven misschien iets lager kunt/moet zetten.

7 opmerkingen:

  1. Lijkt me heerlijk en het ziet er ook zo leuk uit zo, op zo'n gestippeld bordje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk...die ga ik donderdag maken...echt een zomertaartje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind ze ook verrassend lekker in baksels!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er heerlijk uit!
    Wat een mooie foto's heb je ervan gemaakt.
    Groet, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ga dit morgen eens proberen met kruisbessen, ben benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bedankt voor het recept, ik heb momenteel heel veel blauwe bessen (die best wel zoet zijn) dus die kunnen daar misschien ook voor gebruikt worden.

    BeantwoordenVerwijderen