Pagina's

vrijdag 22 mei 2015

Rabarbertaart

Rabarbertaart is wel echt een zomertaart. Heerlijk fris, lekker met een toef slagroom.
Ook lekker met een bolletje roomijs als toetje.

































Recept.

Ingrediƫnten: 3 of 4 stelen rabarber, 100 gram witte basterdsuiker, 190 gram bloem, 110 gram (room)boter, eventueel snufje zout, 1 extra klontje boter voor het invetten van de vorm of een passend stuk bakpapier, 2 theelepels kaneel, 1 eetlepel kristal- of rietsuiker.

Ook nodig: gesloten bakvorm van ongeveer 22 cm.

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng basterdsuiker (en zout) met de bloem. Wrijf de boter er net zolang doorheen totdat een kruimelige massa ontstaat en zet dit afgedekt op een koele plaats. Was de rabarber en snijd deze in stukjes. Laat de stukjes drogen op een doek of keukenpapier. Meng de rabarber daarna in een kom met de kaneel en suiker. Ver de bakvorm in en bedek de bodem met een dun laagje kruimeldeeg. Schep het rabarbermengsel op het deeg en bedek het vervolgens met het resterende kruimeldeeg. Bak de taart 40 minuten in de oven. Heerlijk zowel warm als koud. Desgewenst sereveren met vanillesaus, ijs of slagroom.

Dit recept komt uit het boek KOOKBOEK van het gelukkige buitenleven.
Geschreven door Marlein Overakker en Anna de Leeuw.
Uitgeverij Terra, ISBN 978-90-5897-854-7.








































Mijn rabarbertaart is gisteravond op gegaan met mijn knutselvriendinnen.

2 opmerkingen: