Pagina's

zondag 5 november 2017

Smørrebrød

Jullie kennen allemaal het Deense smørrebrød wel denk ik. Dat zijn flink belegde sneetjes roggebrood. Deens roggebrood smaakt wel anders dan het friese roggebrood dat we in Nederland veel eten. Er is ook Brabants roggebrood zag ik in de supermarkt, maar dat heb ikzelf nooit gegeten. Wij eten tegenwoordig haverkorn roggebrood (van Soma), dat doet ons aan het deense denken. Toen ik een gekookte aardappel overhad, maakte ik daar een lekker belegd broodje mee. Beetje mayonaise op het roggebrood, spinazie, aardappel in plakjes, dun gesneden rauwe rode ui en gefruite uitjes. Mums, som de siger i Danmark. Mmmm, zoals ze in Denemarken zeggen.




9 opmerkingen:

  1. Wij eten thuis Gronings roggebrood ;-)
    Dit ziet er in ieder geval heerlijk uit Jeanette.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk en het ziet er ook zo mooi uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk! Doet het ook leuk als buffet met kleinere stukjes roggebrood en allerlei soorten (vis)beleg. Fijne zondag X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker Ageeth. Dat hebben we wel eens gedaan als afsmuiting van een seizoen deense les.

      Verwijderen
  4. Jij doet mij altijd 'honger' krijgen! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jammie. Ziet er lekker uit. Ik krijg er trek van.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen