Pagina's

zaterdag 8 juni 2024

3-30-300

Afgelopen week liep ik tussen het klussen bij zoon door, een rondje in zijn wijk. Het is daar zo groen, echt heel fijn. Ik had al eens iets gelezen over de 3-30-300 regel. Ieder mens zou idealiter 3 bomen moeten kunnen zien vanuit z'n huis, 30 % bladerdak in elke plaats en op niet meer 300 meter zouden alle bewoners een park moeten kunnen bezoeken. Zwolle scoort denk ik best goed, tenminste zo ervaar ik het. Ik fiets veel, dus kom op allerlei plekken.







7 opmerkingen:

  1. Ja, mooie groene woonplek! Gek genoeg denk ik dat ik midden in de binnenstad hier ook aan die 3-30-300 regel voldoe.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo te zien is Zwolle inderdaad heel groen. Ik vind overigens dat het overvolle Nederland er toch altijd weer in slaagt om het voor de meeste mensen leefbaar en groen te houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier is het ook oké, dwz in mijn wijk

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een goede regel. Daar voldoet onze woonomgeving zeker aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk wanneer je in een groene omgeving woont.Heb vanaf mijn 9 maanden altijd in hetzelfde stadsdeel gewoond en ik ken het niet anders dan heel groen.In onze straat(1936)staat aan weerskanten wilde peer,in mijn voortuin twee amberbomen met volle kruin waar dagelijks 3 soorten mussen in grote aantallen verblijven,hedera en taxus haag.Achtertuin een groene oase rondom.Straatje uit lopen en je bent op de heide met bomen.
    Van de vijf grote steden in Nederland is mijn stad een van de groenste. Ruim een-derde van de openbare ruimte is groen. Dit komt vooral door de drie groene wiggen die vanuit het buitengebied tot in het centrum van de stad reiken. Absoluut geen gebrek aan groen,en nu ga ik verse spinazie wokken😀Fijn weekeind nog.
    Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijn om zo groen te kunnen wonen. Wat dat betreft voel ik me een bevoorrecht mens. Stolwijk ligt in een mooie oude polder en iedere inwoner wandelt binnen 5 minuten van huis in die polder. En hier in ons Franse dorpje is het een en al groen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie stadse groene plaatjes laat je ons zien!
    Ook ik bof enorm met een royale tuin en veel gemeentegroen om ons heen.

    BeantwoordenVerwijderen