Pagina's

dinsdag 4 juni 2024

Bermgeluk

De bermen zijn prachtig op dit moment. Er staat van alles in bloei. Zaterdag maakte ik er foto's van en zondag plukte ik een boeketje. Hierin zitten o.a. de bloemen van zevenblad, kamille, witte klaver en verschillende grassen.









9 opmerkingen:

  1. Prachtig wild boeket! Mijn lievelingsboeket!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zijn toch de mooiste boeketten !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig! En natuurlijk mooi gestyled.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sinds ik weet dat wildplukken in Nederland officieel verboden is en waarom laat ik alles wat groeit en bloeit met rust en geniet ik enkel met mijn ogen van al dat moois. “Eetbare planten zijn in de eerste plaats de voorraadschuur van de dieren”,staat op de website van Staatsbosbeheer.Ook het voortbestaan van de plant zelf is iets om rekening mee te houden.Als alle bloemen worden weggeplukt heb je geen stuifmeel en stampers meer en kan het zich niet meer voortplanten.Hoe zit het met de berm? Als de berm bij de openbare weg hoort is het niet zo’n probleem als je daar een paar bloemetjes van plukt.Houdt je dan wel aan de richtlijnen van Staatsbosbeheer.Staat die mooie bloemenzee aan de rand van een akker,dan kan je de bloemen maar beter late staan.Waarom?Vaak hebben de boeren dit zelf gezaaid.Deze bloemen hebben mamelijk een belangrijke functie.De bloemetjes die langs de akkerranden groeien,zitten vol nectar.Belangrijk voedsel voor wilde bijen en andere insecten.Veel van deze insecten zijn de natuurlijke vijand van luizen die de aardappels en het graan aanvallen.Ook veel vogels overleven in de winter van de zaadjes die deze bloemen laten vallen.Laten staan dus.
    Kom de laatste tijd heel veel websites tegen die adverteren om tegen betaling in groepen te gaan wildplukken met de nodige informatie en kookles er achter aan.Vraag me af of men daar dan toestemming voor heeft?Ook al zijn het kleine beetjes wat er geplukt wordt,alles met elkaar kan toch veel zijn.
    Toen ik dit alles las ben ik gestopt met plukken in de natuur en ga in de pluktuin leuk veldboeket kopen en kruiden koop ik in potten bij de kweker.
    Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig Jeanette! Als ik morgen samen met Mart ons rondje dorp doe neem ik een schaar mee, er staat genoeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een heel mooi boeket is het.
    Dat van het verbod op wildplukken is wel een punt inderdaad. Ik wist tot een paar jaar geleden niet eens dat het verboden was. Maar goed, evengoed pluk ik wel wat hier en daar.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat mij betreft de mooiste boeketten!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooier dan uit de winkel. Ik wist niet dat zevenblad zulke mooie bloemen krijgt. Leuke vaas heb je staan.

    BeantwoordenVerwijderen