Pagina's

woensdag 24 juli 2024

Gevelsteen

Tijdens het lopen viel mijn oog op de gevelsteen van Westenholterweg 43. Thuis gekomen de zoektocht hierachter gestart. Ik was in de veronderstelling dat het vroeger een kerkgebouw was, omdat de eerste steen is gelegd door een dominee. Het viel niet mee om iets te vinden. Maar in het Zwolse Historisch Tijdschrift 2012 (deel 4, pagina 154) vond ik toch iets. En inderdaad, het is een oud kerkgebouw, genaamd Eben Haezer. Oh, en als je eenmaal op zo'n website zit, zoals van de Zwolse Historische Vereniging, dan is er geen eind. Je blijft kijken en lezen, klikkend van het ene artikel naar het andere. Op een andere website, https://mijnstadmijndorp.nl/app/fotoalbums/westenholte-eben-haezer, vond ik ook nog een stukje over het gebouw Eben Haezer.

















5 opmerkingen:

  1. Leuk is dat om ineens zo veel info over je stad te vinden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja dat doorklikken herken ik wel. Jammer dat de steen niet goed zichtbaar is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk vind ik het om te lezen op websites van historische verenigingen. Vaak kom ik daarop als iets aan het zoeken ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk dat er tegenwoordig zo veel te vinden is op internet. Dit is weer een interessante zoektocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk zo'n zoektocht ... en voor je 't weet klik je van het één naar het ander. Je komt vaak van alles en nog wat tegen wat je niet wist. Interessant!

    BeantwoordenVerwijderen