zaterdag 20 juli 2024

Namen

Tijdens het lopen kom ik huizen tegen met de meest bijzondere namen. Na een tijdje ben ik ze op de foto gaan zetten. Hier volgen een aantal. 'tConamper, wat kon er amper? Bij Bliede (= blij) kan ik me iets voorstellen. Mooie plek met grote tuin (huis vind ik niet bijzonder). Op 't randje, bedoelen ze de rand van de wijk, want daat staat het huis namelijk. Of konden ze het net (op het randje) betalen? En wat te denken van Knoek? Googlen levert het volgende op: woordbetekenis in de scheepvaart: stok met een ijzeren haak en aardrijkskundig: platteland. Maar ik kwam ook tegen dat het een Joodse achternaam is. Wat hier van toepassing is kan ik jullie niet vertellen.




















5 opmerkingen:

  1. Wat leuk! Dat doe ik ook, al jaren. Ik heb hele lijsten aangelegd, maak ook regelmatig foto's en soms heb ik er over geblogd. Kijk maar eens in mijn labels, zijkant van mijn blog rechts: Namen van huizen. Con Amper zag ik eerder. Bliede ook. Maar Knoek nog nooit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan je vertellen dat wij het woord knoek vaker gebruiken wanneer iemand verder weg woont van de bewoonde wereld,op ‘n plek achteraf waar niet veel te beleven is etc.Ben even gaan zoeken waar het woord vandaan komt.
    > Kunuku (Papiamentu) – in sommige publicaties ook fonetisch geschreven als koenoekoe, knoekoe en knuku – is de algemene benaming die op de Benedenwindse Eilanden gebruikt wordt voor het landelijke gedeelte van de eilanden, gelegen buiten de dorpen of steden<
    Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk hè, ik zie ze ook. In de polder op oude boerderijen nog van die heerlijke ouderwetse namen. Nu ik er over nadenk, in Frankrijk zie je geen namen op huizen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke namen. En de uitleg van Ger is fijn. Weten we weer wat meer hè. Ik wilde vroeger altijd een huis dat ik Cosy Corner zou noemen. Is nooit gebeurd, maar ik blijf het een leuke naam vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Soms kom je een heel bijzondere namen tegen. Leuk dat je ze op de foto zet en er hier een aantal met ons deelt.

    BeantwoordenVerwijderen