woensdag 12 juni 2024

Liguster

Tijdens het lopen in de wijk waar oudste zoon gaat wonen, rook ik ineens iets. Even denken, wat is dit? Liguster. Dat bracht mij terug naar mijn jeugd. Bij ons in de buurt stonden heel veel ligusterhagen. Om onze tuin ook, meters lang. Mijn vader was er een hele zaterdag zoet mee om die te snoeien. Hier stonden ze 'gewoon' tussen andere struiken en bomen en groeiden zoals ze wilden. En stonden dus volop in bloei.




7 opmerkingen:

  1. Ja, die bloemen ruiken heerlijk! Ik vind hem als struik ook erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wanneer ik het woord ligusterheg lees ben ik weer terug in mijn kindertijd.In de wijk waar wij speelden stonden op het einde van de straten aan de hoekhuizen deze heggen,het waren fantastische plekken om je te verbergen tijdens verstoppertje spelen.Ik weet niet alleen hoe de heggen ruiken maar ook hoe ze smaken,wij kauwden in het najaar wel eens op de rood kleurende blaadjes die prikkelde op je tong,nu lees ik dat alle liguster giftig is zowel de blaadjes als de besjes.Vraag me nu af waarom de gemeente giftige hagen plaatste in zo’n kinderrijke buurt waar wij altijd buiten speelden.Of had niemand,ook onze ouders niet, in die tijd het besef wat daar groeiden?
    Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij woonden dus in een hoekhuis, daarom hadden we ook zoveel meter Ligusterheg.

      Verwijderen
  3. Een struik bloeit zoveel mooier dan een heg, de bloemen trekken heel veel bijen aan. Dat een geur je zo mee terug neemt naar je jeugd... grappig is dat hè? Ik heb dat met vers geschaafd hout, dan ben ik weer terug in het huis en de schuur van mijn ouders.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een aparte geur, vind ik altijd. Fijn voor al die kleine vliegende beestjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bijzonder hoe een geur je kan herinneren aan je jeugd, hè?

    BeantwoordenVerwijderen