zaterdag 10 oktober 2015

Huiswerk maken

Op dinsdagmiddag zit ik altijd mijn huiswerk voor mijn Deense les te maken. Elk winterhalfjaar ga ik naar Deense les. Ben hier zo'n 12 jaar geleden mee begonnen, bij de Volksuniversiteit. De laatste jaren hebben we les bij de juffrouw thuis.
Het huiswerk bestaat meestal uit een verhaal uit ons boek, een krantenartikel lezen of wat grammatica-oefeningen. In de les doen we ook nog luisteroefeningen, en dat vind ik het moeilijkst. Ik durf nu wel te zeggen, dat ik me goed kan redden in het Deens, maar het verstaan is soms nog lastig, sommige mensen spreken zo snel. Maar het is zo ontzettend fijn om heen te gaan, en onze juffrouw is de beste die je kan hebben.

6 opmerkingen:

 1. Leuk zeg, Deens leren! Het staat ook al een tijdje op mijn verlanglijstje, maar ik denk dat ik eerst maar gewoon mijn opleiding af maak (docent Engels) ;-)
  Succes met de luisteroefeningen!
  Groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het geweldig dat je er zo serieus werk van hebt gemaakt en dat blijft doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed dat je Deens leert en dat je dat al zo lang volhoudt zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Zou wel willen, maar we doen het niet. Heb langere tijd al verder van mijn moeder en zussen gewoond, en dat vind ik niet heel leuk. Dus tenzij ze mee gaan....
   Gewoon regelmatig heen gaan dan maar. En ik vind het leuk om met de mensen daar te praten, in winkels, op het strand, in de haven.

   Verwijderen