zondag 31 juli 2016

Volkstuin

Net voor onze vakantie kwam man van de volkstuin terug met flink wat zwarte bessen. Heb de helft aan vriendin/buurvrouw gegeven, en de andere helft in de diepvries gedaan. Daar heb ik nu zwarte bessensaus van gemaakt. Heerlijk op ijs, of op een eierkoek-gebakje. Dat zag ik in deze blog van Willy, De tante van Tjorven. De eierkoektaartjes staan niet op de foto, maar vanille ijs met zwarte bessensaus wel. En samen met de Home and Garden is dat echt GENIETEN.

5 opmerkingen:

 1. Dat zijn nog eens zomerse plaatjes, genieten!
  Wij hebben vorig jaar zwarte bessenstruiken in de moestuin gezet. Uitverkoopjes aan het eind van de zomer, maar ze zijn aangeslagen. Ik hoop dat we volgend jaar kunnen proeven :-)
  Fijne zondag, X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmh!!! Hier bij mij zijn de blauwe bosbessen nu helemaal rijp en ik kan er niet van af blijven :-) Zo'n sausje is een goed idee, bedankt voor de tip :-)
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook lekker om jam mee te maken.
  Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij mij willen de zwarte bessen niet echt en ik vind ze nog wel zo lekker. Maar ik kon afgelopen week twee kilo bosbessen (myrtilles) kopen van een buurvrouw van een vriendin. Ik zet net negen potten jam met een leuk etiket in de voorraadkast.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit ziet er heerlijk uit, jammie!
  Fijne zondag,

  BeantwoordenVerwijderen