zondag 7 mei 2017

Zwerfkei

Toen we een paar weken geleden in Assen waren bij het nieuwe huis van mijn broer en schoonzus, zag ik op het bouwterrein een zwerfkei liggen. Oh mooi, zei ik. Neem mee, zegt mijn broer. Nee dat doe ik niet zo. Dinsdags heeft mijn broer de bouwvakkers gevraagd wat ze met die kei deden. Niks was het antwoord. Als je hem hebben wilt, dan pak je hem maar. En zo gebeurde het dat er een zwerfkei bij mij gebracht werd. Dat is iets wat ik al graag wil sinds we hier wonen. Maar eentje kopen bij een tuincentrum vind ik niet zo leuk. Dit is toch veel leuker. We hebben hem geruild tegen 3 kratten met Hosta's voor in de nieuwe tuin in Assen. Al een aantal keren heb ik zittend op de steen mijn koffie gedronken als het zonnetje even scheen. Hopelijk komt het mooie weer er aan nu de meimaand is begonnen.
Afgelopen vrijdag bakte ik de 1e rabarbertaart van dit seizoen. En kon het zaterdagavond niet laten om even een foto te maken op de steen.
7 opmerkingen:

 1. Een echte zwerfkei, die inmiddels in Zwolle is beland. Mooi!
  Wij aten laatst rabarbermoes en het recept voor rabarbertaart ligt klaar. Maar eerst een paar examens morgen ;-) Fijne zondag, X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar zou de kei nu oorspronkelijk vandaan komen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me voorstellen dat je blij bent met je zwerfkei, het is echt, niet zo'n eng nagemaakt ding. Ga deze week ook maar eens rabarbertaart maken, ziet er lekker uit bij jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Njammie, rabarbertaart!! En zo leuk, die zwerfkei! Ik heb er ook enkele in de tuin, ook overal gevonden, maar meestal zitten onze katten er op alsof het hun troon is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo gezellig zo'n grote kei om op te zitten!! En juist met een bak koffie en rabarber taart, echt zo'n pauze gevoel 😉 Rabarbertaart ijkt mij erg lekker, nog nooit op, wel rabarber en dat vind ik erg lekker!

  Fijne week!
  Groetjes Marijje @zusjeknus 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je leuke berichtje, hier vind je het recept: http://hipenkleurig.blogspot.nl/2015/05/rabarbertaart.html.

   Verwijderen
 6. Oohh super!!! En lekker..rabarbertaart!!

  BeantwoordenVerwijderen