zondag 21 januari 2018

Werk

Heb ik wel eens verteld wat voor werk ik nu doe, naast mijn eigen webwinkel? Voorheen (tot oktober 2015) werkte ik in en voor de winkel van een vriendin (is nu helaas gesloten). Het is een parttime baan en zeer onregelmatig en ik werk er sinds juni 2016. En wat is het: het naaien van hoezen voor het bekleden van uitvaartkisten aan de buitenkant. De binnenbekleding wordt kant en klaar aangeleverd. Het bedrijf heet Zavadi kistenlab en is gevestigd in Deventer, in de sociale werkplaats die ook de houten kisten maakt. Het product is ontwikkeld door de eigenaren zelf. Op een grote uitvaartbeurs hebben ze er een innovatie-prijs mee gewonnen. Het echte stofferen doen zij, ik naai alleen maar de hoezen. Tussen de stof en het hout zit een laag fiberfill. Er zijn nu 16 verschillende stoffen.
De laatste 2 kisten zijn bekleed met stof met bloemen, ontworpen door Janneke Brinkman-Salentijn
Er schijnt nu nog een bedrijf in Nederland te zijn, die dit soort kisten aanbied, maar daar gebeurt het naaien en stofferen niet in Nederland. En dat maakt wij (mijn collega en ik, en soms mijn zus) de enigen in Nederland zijn die dit werk doen. Leuk toch!?

Meer weten: https://www.zavadi.nl/#/.

14 opmerkingen:

 1. Een bijzondere baan. Nog niet eerder gezien. Is het niet moeilijk voor je om dit werk te doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou je wel denken Hans. Mooi dat je dat zegt. Maar ik denk dat het andersom is. Ik weet niet of ik dit was gaan doen als ik niet meegemaakt had wat ik heb meegemaakt. Dan had ik het waarschijnlijk eng gevonden en nu denk ik, als ik iemand er mee kan helpen in een moeilijke tijd. Zo zie je maar.

   Verwijderen
 2. Dat is mooi werk Jeanette! De houten kisten worden er wat vriendelijker van en dat lijkt mij fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een heel bijzondere baan. Nooit gedacht! Leuk dat je hierover vertelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee dat wist ik niet Jeanette. Wat een bijzondere baan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat bijzonder, ik heb nog nooit eerder zulke bijzondere uitvaartkisten gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is eens wat anders hé... Wat uniek! Ik vermoed dat er heel wat mensen zijn die wel een mooie of speciale kist willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ohh..ik had dezelfde gedachte als Hans...maar hoe jij het uitlegt...mooi...moedig ook! Een bijzondere baan...wat fijn dat je daar over vertelt...ik zou het niet zo snel hebben geraden. En die bloemetjekist...ik stel mijzelf dan voor dat ik daarin lig...en dat het juist door de stof tóch iets verzacht voor mijn dierbaren aan het graf. Prachtig werk Jeanette! Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi werk heb je. Zoals je zegt, je helpt er mensen mee een beetje de pijn te verzachten. Wij hebben als groot gezin mijn moeder een prachtige begrafenis gegeven met veel aandacht voor details. Het helpt echt in de verwerking van een groot verlies.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tjee..bijzonder dat je dit doet hoor! Heel mooi werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat bijzonder ...
  Fijn om op deze manier iets voor mensen te kunnen betekenen.
  Wat mooi dat je dit deelt met ons.
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen