zaterdag 29 april 2017

Kivi

Op de foto's van eergisteren zagen jullie hem al staan, waxinelichthouder Kivi van Iittala. Kivi betekent steen in het Fins. Ze zijn er in heel veel kleuren, en daarvan hebben wij er ook een heel aantal, 11 om precies te zijn, er zijn er nog wel een paar die we ook graag willen. Ik gebruik ze op heel verschillende manieren. Soms met z'n allen tegelijk, maar vaker een paar. En soms gewoon maar één. Zoals hier. Ik zal ze eens allemaal laten zien.
Hier vind je meer informatie, en deze tekst nam ik over van de website: 
Kivi (het Finse woord voor steen) zijn kleine juweeltjes van licht ontworpen in 1988 door Heikki Orvola. De theelichthouders verrijken het licht van de vlam en maken hem nog intenser. De glasspecialisten van Iittala maken Kivi van door-en-door gekleurd glas, in plaats van het glas aan de buitenkant te verven. Dit maakt de kleur bijzonder rijk. Kivi is verkrijgbaar in diverse kleuren die elk volgens een eigen Iittala recept worden gemaakt.

6 opmerkingen:

 1. Mooi! Ik ben dol op Scandinavisch design..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! De schoteltjes ook!
  fijn weekend, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig. Wij hebben ooit eens waxinelichthouders van glas gehad in 8 verschiilende kleuren, zo mooi! Maar deze zijn wel heel speiciaal. Fijn weekend, X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook een hele verzameling waxinelichthouders. Zou niet weten hoeveel.....
  Deze zijn heel mooi! En bedankt voor de link: mooie website!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van deze soort heb ik er 11, maar hoeveel in totaal, geen idee. Zoveel glaasjes, bakjes enz die gebruikt worden om een waxinelichtje in te branden.

   Verwijderen
 5. Mooi en leuk om te weten. Leer ik nog een beetje Fins :-).

  BeantwoordenVerwijderen