zaterdag 23 december 2017

Het gewone leven

Als ik foto's aan het maken ben, voor de webwinkel of voor mezelf, dan betrap ik me er vaak op dat alle rommel aan de kant gaat. En voor de webwinkel is dat logisch, maar voor m'n eigen foto's niet echt noodzakelijk. En toch vind ik het lastig. Een voorbeeld, om de witgeverfde tafel niet teveel te beschadigen ligt er vaak een tafelzeil op als ik de naaimachine gebruik. En als ik dan snel even een foto ergens van maak, vind ik die achteraf niet mooi. Nog een voorbeeld, op tafel staat sinds de dag van de crematie van jongste zoon de foto van hem die we mee hadden en op de kist stond. Ik vind het niet nodig dat die altijd en overal te zien is. En zo blijf je bezig met schuiven. Of ik maak een foto van de plank in de keuken en zie door het raam dat buiten spinnenwebben zitten.... Hier nu een paar foto's die ik zomaar van de week maakte. Hoe doen jullie dat? Ben ik de enige zeurpiet, of zitten er meer met die dingen? Ook even de kerstattenties voor mijn juf en medecursisten van Deense les. En als laatste nog een foto die ik ook woensdagmiddag nog maakte bij Studio hûs. Zo'n leuke tekst, in deze donkere dagen voor kerst wel heel toepasselijk. Hier branden bijna de hele dag kaarsjes deze week, het is elke dag mistig en miezerig.

7 opmerkingen:

 1. Ik heb twee stukken hout beschilderd en dat is mijn mobiele studio. Meestal in de kas of buiten. In ons huis is het vaak te donker voor mijn eenvoudige compactcamera. En te persoonlijk, gelet op de vier mannen in huis. Ik hou ook niet van rommelige foto's, die leiden af van de kern van de zaak. Het is maar net wat je met je blog wil. Vaak zie ik pas op foto's dat er iets niet klopt en dan maak ik ze opnieuw.
  Mooie plaatjes Jeanette en een prachtige foto van je zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat heb ik ook regelmatig. Dan denk ik, zo moet het er op. En dan bekijk je de foto, en dan is er toch weer iets niet goed. Ach, er zijn veel ergere dingen. Maar het is zoals je zegt, wat wil je. Dat is soms lastig te zeggen vind ik. En de woorden die je tegenwoordig steeds vaker hoor en ziet, niet alles hoeft perfect, daar heb ik wel een beetje moeite mee af en toe. We weten allemaal dat het leven niet perfect is. Maar rommel en viezigheid laten zien, daar wordt niemand blij van.

   Verwijderen
 2. heel herkenbaar wat je beschrijft! Ik probeer de ruis ook uit mijn foto's te zetten! Het geeft een wat schonere foto waarmee de aandacht gaat naar waar je het wil hebben. Het kijkt voor anderen vaak ook fijn.

  Wat een lieve kleine kerstverzieringen heb je staan!
  Fijne dagen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je beschrijft het precies zoals het bij mij gaat, Ageeth. Af en toe vind ik mezelf een pietlut, maar kan het toch niet laten om de rommel aan de kant te schuiven en dan pas een foto te maken. Ook op de achtergrond wordt dan gelet, zoals bij jou die spinnenwebben. De foto van je zoon hoort bij je en bij je gezin. Mooi dat je hem altijd op tafel hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja hoor! Ik kies de netste hoekjes in huis, poets nog snel het stof weg en zet extra attributen bij op de foto. Soms gebruik ik een rol behangpapier als ondergrond ofzo :-)
  Mooie tekst en leuke foto's, alsof ik bij jou thuis een kopje koffie kom drinken. Heel gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je wilt niet weten wat voor berg met rommel hier soms naast de foto ligt ;-)
  Ik vind je foto's er gezellig uit zien zo. Je foto van je zoon is bijzonder mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik doe net als jij...ik verschuif dingen...zet even er iets bij omdat dat leuker staat en dat nét dat ongeverfde randje er niet op komt ;) T hoeft niet perfect maar ik zie t gewoon als een creatieve uiting van mijzelf. Ik 'maak' er iets van waar ik blij van word. Net als dat je van wol iets maakt of dat je iets tekent.... Ik zie in jouw foto's dat je er zorg aan besteedt, ze zijn inspirerend voor mij. En de foto's van dit blogje stralen pure huiselijkheid uit...maar alles is op de foto gezet door jouw kijk op de dingen. Alleen jij kan deze foto's zo maken...ik zou in dezelfde kamer toch een ander plaatje krijgen. Dat vind ik het mooie ervan. Dus beiden hebben hun charme...dat is eigenlijk wat ik wil zeggen ;) Mooie foto van je jongste zoon...raakt mij. XXX Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen