dinsdag 14 september 2021

Toeval of niet

Een aantal weken terug, plaatste mijn zus een foto op instagram van een gehaakte slinger. Die had ze gemaakt als bedankje. En beschreef het als volgt: de gehaakte versie van de lapjes-slinger. En dat was precies waar ik al een tijdje over na zat te denken, hoe ik die zou gaan haken. Helemaal onafhankelijk van elkaar hè! (Natuurlijk haakte ik haar vlaggetjes ook 'even'.)
Zelf ga ik ze ook nog eens bedenken. Maar nu ben ik eerst maar een andere slinger gaan maken, iets wat ik ook al langer wilde uitproberen. Ooit heb ik eens gezien, dat iemand een kantje, gehaakt met een kleine haaknaald, ging haken in veel dikker garen met een grotere haaknaald. En dat als slinger gebruiken. Ik haakte een handdoekrandje uit het boek Rondom thuis van Nienke Landman. En het effect is superleuk vind ik. Opgerold lijk het net een herfstchrysant.

7 opmerkingen:

 1. Wat een enige slinger. Leuk idee om daar zo'n patroon voor te gebruiken. Ik ga na de verhuizing eens in mijn haakboeken kijken, lijkt me een leuk werkje. Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een super leuke slinger!!!!
  En wat goed bedacht van dat handdoekrandje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn schoonzu haakte ooit van die leuke kastrandjes voor me, ik heb ze jarenlang gebruikt. Daar doen jouw randjes me aan denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach ja kastrandjes, min moeder had ze vroeger ook.
  Met punaise werden ze vastgemaakt aan de voorkant van de kastplanken.
  Pure nostalgie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo leuk om zo'n patroontje voor iets heel anders te gebruiken, met een geslaagd resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen