zondag 10 oktober 2021

Pompoen

Pompoenen, man kweekt ze op de volkstuin, en ik probeerde een aantal weken terug er eentje te haken. En hij is best leuk geworden, al zeg ik het zelf. Ondertussen is deze weggegeven, en de ontvanger was er blij mee. Van de 'echte' pompoenen zijn er ook al een aantal weggegeven en die kwamen ook goed terecht.
Voor als je ook een pompoen wilt haken, volgt hier hoe ik het deed:

Met haaknaald 5 mm en tweedgaren van Z-eeman 21 lossen haken, beginnen in de 2e vanaf de haaknaald en 20 vasten haken. 1 keerlosse.
Nu haak je alleen in de achterste lussen van de steken. Haak 40 toeren en keer steeds met 1 losse. Haak beide zijkanten aan elkaar. Knip het garen af met een lange draad. Deze draad rijg je door de onderrand en trek goed aan, leg een knoopje. Keer het werk om, en vul op. Nu een draad door de bovenkant rijgen, haak evt. een steeltje en stop dat in de opening. Trek nu de draad aan en leg een knoop. Met een naald het ene uiteinde door het steeltje steken zodat het vast zit. En vervolgens naar beneden door de pompoen, en weer omhoog. Trek iets aan zodat de pompoen zich 'vormt'. Leg weer een knoop en werk de uiteinden weg. Klaar!!

7 opmerkingen:

 1. Best leuk is een understatement. Ik vind hem super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi met die ribbels. Ik dacht even dat het gebreid was.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke pompoen. Ik vind het een heerlijke herfstgroente.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie pompoenen ... zowel de gehaakte als de echte.
  De echte zijn zo fijn om te gebruiken in de keuken in de herfst. Voordeel van gehaakte of gebreide exemplaren vind ik dat je ze helemaal af kunt stemmen op je eigen interieur ;-) Mooi garen heb jij gebruikt!
  Ik breidde een paar jaar geleden een blauwe. Die staat hier nu te shinen in huis.

  BeantwoordenVerwijderen