zaterdag 12 november 2022

Een historisch huis

''Rietgedekte boerderijen zijn het summum van landelijke harmonie en zijn vanwege hun idyllische uitstraling gewild. Meestal gaan ze samen met lemen muren en romantische stokrozen, maar het huis van dit Duitse gezin is naar het nu getrokken. 
De volledig verbouwde vakantiewoning ligt in Zuid-Sleeswijk in Duitsland en is eind 19e eeuw door boeren gebouwd. De omgeving wordt gekenmerkt door pittoreske roggevelden en het uitzicht op het natuurgebied Geltinger Birk, waar wilde paarden en herten op de zeeklei lopen.

De eigenaren hadden daarom hun zinnen gezet op dit huis, al was het in slechte staat. Het stond al tien jaar leeg en was in die tijd flink in verval geraakt.

Het panoramische uitzicht op Geltinger Birk is meegenomen in de ervaring van het huis en het buitenleven. Zo biedt het verzonken terras beschutting, terwijl je zittend op de treden van de natuur kunt genieten.''

Deze tekst is overgenomen uit het artikel over deze prachtig verbouwde boerderij. Voor de gehele tekst ga je hier naartoe.4 opmerkingen:

 1. Wauw .........
  Dat "open gedeelte" met het glas geeft zo'n mooi effect.
  De combi van hout en beton, binnen en buiten samen, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi huis. Heerlijk binnenkijken, daar houd ik van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schitterend huis maar naar mijn smaak wat te minimalistisch ingericht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig gerestaureerde boerderij!

  BeantwoordenVerwijderen