vrijdag 30 augustus 2024

IJhorst

Afgelopen weekend logeerden wij weer in het huis van een vriendin. Het was heerlijk weer, we waren bijna altijd buiten, behalve tijdens de storm op zaterdagavond. We hebben wat tuinwerk gedaan en verder niet veel. Ik kookte appelmoes van appels uit de boomgaard. Wel was ik nog even naar de supermarkt in De Wijk gefietst, nam een andere weg en kwam langs een kerkje en pastorie, en een mooi bruggetje. Ook een mini bibliotheek zag ik, met een mooie steen. En kocht nog een loopfietsje bij een kraam langs de weg voor een andere vriendin.

























woensdag 28 augustus 2024

Hopmanshuis

In de streekkrant van 17 juli jl. las ik over het Hopmanshuis. Heel vaak gezien, want vlak bij de fietsenstalling in het centrum van de stad. Nooit op de foto gezet. Tot maandag 19 augustus. Het lijkt erop dat er nu appartementen en bedrijven in zitten. Mooi uitzicht op de stadsgracht hebben ze in ieder geval. 





















maandag 26 augustus 2024

Muurschildering op maandag

In de Zwolse wijk Holtenbroek zag ik deze muurschildering vorige week. Er staat ook een gedicht van Sarah Lucassen op. Erg mooi gedaan op deze zijkant van die grote James Last-flat.






zaterdag 24 augustus 2024

Eén jaar

Het buurmeisje werd deze week 1 jaar. Daar hoort natuurlijk een cadeautje bij. Ik maakte 10 gekleurde pip bags. Leuk om mee te spelen, de kleuren te leren kennen, tellen, gooi- en vangspelletjes. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het thema van het feestje was Nijntje. En ik had nog een stuk nijntjestof liggen, dus daar het opbergzakje van gemaakt. Een leuke set op deze manier. De verpakking ook in nijntje thema, met een stempel die ik in mijn verzameling vond en waarvan ik niet meer wist dat ik hem had. Hij is wel goed gebruikt, dat gelukkig wel....









donderdag 22 augustus 2024

Muis

Begin juli kreeg ik een verzoek van Judy. Of ik een muis kon haken voor haar kleindochter. Natuurlijk kan ik dat. En hij is leuk geworden vinden wij alletwee. En haar kleindochter ook. De muis moest een beetje lijken op Muis uit de gelijknamige boeken, want daar is de kleindochter dol op. Dus hij kreeg een blauwe tuinbroek aan, en een rood t-shirt. Met toestemming van Judy laat ik de muis hier zien. Wie weet, komt hij bij haar ook nog eens voorbij piepen.








dinsdag 20 augustus 2024

Enorm

Op dit moment zie ik in de krant de ene na de andere aankondiging van corso's hier in de omgeving. Dat deed mij denken aan een enorme biedermeijer die we in 1986 zagen in Heino. Helemaal gemaakt van bloemen. Ik kon er niet heel veel over vinden op het www, maar vond wel een foto van tijdens het maken. Foto gemaakt van computerscherm.





















zondag 18 augustus 2024

Natuurspreukenpad

Op 9 juli kwam Ageeth naar Zwolle, en we gingen een wandeling doen. Even daarvoor had ik een boekje van Nivon gekocht. Daarin een stadswandeling langs dierengevelstenen en ornamenten. Ik had koffie en koek meegenomen, die dronken we op een bankje in park Eekhout. Daarna begonnen we onze wandeling. Ik heb niet heel veel foto's gemaakt, te druk met kijken en bijkletsen ook. Leuk om te noemen is de gevelsteen van het hondje op het pand van F-ebo. De spreuk hierbij was: de hond in de pot vinden. Dat zal je bij f-ebo niet snel gebeuren lijkt mij. Het boekje is verkrijgbaar bij de Zwolse boekhandels, mocht je de wandeling ook willen doen.
























foto 1 - terwijl ik stond te wachten op Ageeth
foto 2 - in de binnentuin van museum Anno, De geschiedenis is nooit af, wat niet is vastgelegd bestaat niet
foto 3 - gevelsteen Het hondje ('t Untie op z'n Zwols)
foto 4 - boven op het pand staat ook nog een keer 't Hondje 1669
foto 5 - Melkmarkt 14, de classisistische halsgevel met o.a. adelaars en dolfijnen
foto 6 - de spreuk hierbij was: hij kijkt met arendsogen rond, dit betekent dat iemand scherpziend rondkijkt. Met andere woorden hij kijkt met argusogen. Argus was in de Griekse mythologie de 100-ogige wachter.

vrijdag 16 augustus 2024

Jurkje

Onze buurvrouw had nog stof over van haar trouwjurk, en vroeg of ik daar een jurkje voor hun dochtertje van wilde maken. Natuurlijk wil ik dat. In de Knippies-baby die ik nog heb van toen onze kinderen klein waren, een patroon opgezocht. En op de gok een maat gekozen. 'Vroeger' viel kinderkleding allemaal wat ruimer dan tegenwoordig. Dus een niet te grote maat gekozen, en het rokgedeelte wat langer gemaakt. En wat denk je wat, het jurkje past! Staat superschattig.