dinsdag 17 mei 2016

Museum de Fundatie

Vorige week dinsdag zou ik met een vriendin naar Leeuwarden, naar het Fries Museum. Daar zijn 2 tentoonstellingen die we wilden zien. We zitten gezellig te kletsen in de trein, en op een gegeven moment rijden we niet verder. Een defecte spoorbrug bij Akkrum. En wat nu? Dat konden ze ons niet vertellen, even later zeiden ze dat de trein terug zou gaan als stoptrein naar Zwolle. Wij zijn maar mee terug gegaan. En waren toerist in onze eigen stad. Toevallig had ik net op de blog van Prentje gelezen over de tentoonstelling van omgekeerde borduurwerken van Rob Scholte in de Fundatie.
En wat hadden we een heerlijke dag, eerst op een terras koffie (met een broodje) en toen de borduurwerken. Een feest der herkenning. Borduurwerkjes die vriendin zelf ooit gemaakt heeft, kussens die onze moeders maakten, of onze oma's. Ook de andere tentoonstellingen waren de moeite waard. En het gebouw niet te vergeten.
7 opmerkingen:

 1. Dat lijkt mij een prachtige tentoonstelling en een fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn heel veel mooie foto's van een hele mooie dag! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Museum de Fundatie staat op mijn lijstje om te bezoeken. Deze aankomende winterga ik dat echt doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat jullie daar zijn geweest. Ik las het ook op de blog van Prentje. Ziet er mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo leuk die tentoonstelling. We zijn pas nog in Zwolle en in de Fundatie geweest en ik voel een nieuwe trip aankomen. Niet bepaald een straf!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gewéldig! En origineel :-)

  BeantwoordenVerwijderen