vrijdag 21 oktober 2016

Winkels

Bladerend in mijn foto's kwam ik nog een paar van de meivakantie tegen. Fotograferen in winkels vind ik heel leuk, maar soms erg moeilijk. Er staat meestal zoveel, dat als ik thuis de foto's bekijk, ik meestal niet tevreden ben. Maar deze kunnen er mee door.


 Als jullie tips hebben voor het fotograferen in winkels, lees ik ze graag in de berichten hieronder. Graag maak ik ook van de gelegenheid gebruik, om jullie weer eens te bedanken voor de gezellige, lieve, leuke en fijne berichten die jullie achterlaten. Ik neem me regelmatig voor om ze allemaal te beantwoorden. Maar dat lukt me niet. En daar ga ik me maar niet schuldig over voelen. Maar weet dat ze allemaal graag gelezen worden. Dank jullie wel.

9 opmerkingen:

 1. Binnen foto's maken en vooral met kunstlicht vind ik super lastig. Die van jou zijn goed gelukt vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er erg aantrekkelijk uit. Deze foto's zijn goed vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Graag gedaan en jij ook bedankt.
  Ik krijg zin om te winkelen door je foto's, terwijl ik niet van winkelen hou ;-)
  Tips voor foto's maken heb ik niet. Ik beperk mij tot details en heb een heel eenvoudig toestel.
  Goed weekend, X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel goed gelukt! Vraag jij ook toestemming aan de winkeliers om foto's te mogen maken?
  Meestal zorg ik dat er geen mensen op staan. Ik kan me voorstellen dat men niet ongevraagd op mijn blog wil verschijnen, maar mensen op de foto maakt het wel weer levendiger. Dat vind ik lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over het algemeen vraag ik wel toestemming. En ze vinden het eigenlijk altijd leuk als ik vertel waar ze voor zijn. Meestal geen mensen erop. En anders even onherkenbaar maken in Picasa.

   Verwijderen
 5. Een winkel in Denemarken toch? Is het een winkel of zijn de foto's van meerdere winkels? De foto's zijn goed gelukt hoor en de vraag van Anita Willems is wel interessant. Ik vraag zelf niet en zorg er meestal voor dat er geen mensen op de foto's staan, maar als er op de deur staat dat het verboden is om foto's te maken, dan willen we het nog wel eens vragen of het toch mogelijk is om er wat te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad in Denemarken. Foto 1, 2 en 5 zijn van dezelfde winkel, en 2 en 3 van een andere. Meestal vraag ik toestemming en krijg dat altijd. In een supermarkt of zo vraag ik niet.

   Verwijderen
 6. Ik voel me nooit erg op mijn gemak als ik foto's maak in mijn winkel dus raffel ik het af.Ik moet eens leren dat rustiger te doen. Verder denk ik dat we geneigd zijn teveel op een foto te willen. Wat meer details zal mooier zijn. Ik zal het mezelf ook voor moeten houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prima gelukt toch!...mooie foto's!
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen