dinsdag 14 november 2017

Middelste zoon

Middelste zoon vaart zoals jullie wellicht weten. Wat ik misschien nog nooit heb verteld, is dat hij ook fotografeert. En niet zomaar, hij maakt prachtige foto's (zegt een trotse moeder). Op 8 november is er een foto van hem geplaatst op de Facebook-pagina van Nautilus, vakbond voor zeevarenden. Ze hadden een fotowedstrijd uitgeschreven voor leden onder de 25. Hier de tekst van de Nautilus-site:


*Het is bijna weer zover, de Maritieme Week gaat op 4 november weer van start! Ook dit jaar staat het evenement weer in het teken van kennisdeling, nautische opleidingen en de vele carrièremogelijkheden binnen de sector. De Maritime Week laat zien wat er allemaal te beleven is binnen de sector. Met het organiseren van verschillende evenementen en activiteiten door de week heen wordt de diversiteit van de sector in de schijnwerpers gezet.
Dit jaar organiseren Nautilus NL en Nederland Maritiem Land tijdens Maritime Week samen de Nautilus Foto Competitie. Voor deze competitie is eerder een oproep uitgegaan naar alle Nautilus leden onder de 25 jaar met de vraag de beste, allermooiste of meest speciale foto van het maritieme vak op te sturen. De beste inzendingen worden geselecteerd en krijgen elk op één dag van de week een speciaal plekje op de sociale media van zowel Nautilus als NML. De allerbeste foto wordt aan het eind van de week bekend gemaakt en in de Telegraph van december gepubliceerd voor de eeuwige roem!
Maritime Week 2017, wij hebben er al zin in! Jullie ook?*

https://nautilusint.org/nl/wat-we-zeggen/nautilus-nieuws/wie-maakt-de-mooiste-foto/


En wie maakte de mooiste foto? Onze zoon! Wat een mooie erkenning voor hem. We kijken er naar uit om de foto in het blad te zien staan. 


*De Maritime Week 2017 zit er weer op en daarmee komt ook de zoektocht naar de ‘beste/leukste/spannendste Nautilus foto’ jammer genoeg tot een eind. De Telegraph fotoredactie heeft erg genoten van de topinzendingen die we hebben mogen ontvangen! Door al deze mooie foto’s was het erg moeilijk de beste te kiezen.  Helaas kan er natuurlijk maar één winnaar zijn…:

BAS RENTING!

Hartstikke gefeliciteerd Bas! Jouw foto van het laden van de Stadiongracht bij Talleyrand Terminal is gekozen tot DE Nautilus foto van Maritime Week 2017! Het perspectief, de setting en het gevoel dat we kregen bij deze foto gaf voor de fotoredactie de doorslag. Deze foto laat je voelen alsof je er zelf staat, daar in Florida om middernacht. De belichting van de foto is ontzettend goed gelukt met het gebruik van een langere sluitertijd. Hierdoor ontstaat er een prachtig contrast tussen de Amerikaanse donkere nacht en de helder verlichte Talleyrand Terminal van Jacksonville! Bas had bij het insturen van zijn foto niet verwacht dat hij als winnaar gekozen zou worden: ‘Ik ben meer aan het experimenteren met fotografie, deze keer is het gelukkig een goed resultaat!’

Van jongs af aan

Van jongs af aan wilde Bas al in de maritieme sector werken. De combinatie tussen binnen en buiten werken, onderhoud en administratief werk, werken in verschillende omstandigheden, aan boord en dan weer thuis, daarmee voelt Bas zich helemaal op zijn plaats. ‘En dat alles onder één dak, met panorama uitzicht!’ Zo krijgt hij ook nog eens de gelegenheid om zijn fotografische vaardigheden bij te spijkeren!

Tips voor jongeren

Voor jongeren die ook geïnteresseerd zijn in een nautische carrière heeft onze winnaar nog een aantal handige tips. ‘Ga overal kijken, van open dagen van scholen tot de havendagen. Speur ook het internet af op antwoorden of stel vragen op forums. Het is belangrijk zo veel mogelijk te weten te komen voor je een keuze maakt.’ Ook zegt Bas dat snuffelstages of vakantiewerk kunnen helpen bij het maken van je keuze. ‘Doe dit nog voordat je begint aan de zeevaartschool en je ziet meteen of je wel door wilt gaan.’
Vooral je hart volgen en doen wat je leuk vindt dus. Bas zal naast al het harde werk in ieder geval bezig blijven met fotografie. Doe je in 2018 weer mee, Bas? Tot volgend jaar!* 
https://nautilusint.org/nl/wat-we-zeggen/nautilus-nieuws/bas-renting-wint-mooiste-nautilus-fotowedstrijd-maritieme/

Leuk om nog meer te lezen? https://nautilusint.org/nl 

Een andere keer laat ik nog wel eens een paar foto's van hem zien. Als jullie dat leuk vinden tenminste.

11 opmerkingen:

 1. Wat geweldig zeg. Ik voel je trots! En terecht, het IS ook een superfoto!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto, terecht dat hij gewonnen heeft, feliciteer hem maar van mij..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk en idd wat een mooie foto. Echt alsof je erbij bent! Ik snap helemaal je trots...heel terecht!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fantastisch Jeanette! Zo trots als een pauw en wat heerlijk om dit nieuws en de foto te delen. Prachtig en ik wil wel meer zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. WauW!! Wat Super.Een prachtige foto en prachtig hoe trots je dan kunt zijn. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jouw zoon heeft dus meerdere talenten. Prachtige foto. Een prijs is echt een waardering van anderen voor zijn fotografie.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De foto is inderdaad prachtig! Kan me voorstellen dat je supertrots bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Daar ga je als moeder toch van naast je schoenen lopen van trots. Prachtige foto inderdaad en dan nog zo'n mooi stukje over hem. Ik zie graag nog eens foto's van hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha, de appel valt niet ver van de boom ;-) Knap!!

  BeantwoordenVerwijderen