maandag 16 april 2018

Fotomuseum Den Haag

Middelste zoon vroeg een tijdje geleden wat ik voor mijn verjaardag wilde hebben van hem. Tijd, zei ik, tijd met jou. Dat is goed was het antwoord. Daarom gingen we afgelopen donderdag naar Den Haag, naar fotomuseum Gem voor de tentoonstelling van werk van Michael Wolf. Mooi werk vonden we allebei, alhoewel zoon het een beetje jammer vond dat er niet vermeld werd welk soort lens e.d. er gebruikt was. Na het museumbezoek gingen we op onze (OV-) fietsen nog even naar Scheveningen, maar dat zien jullie een andere keer.
Foto 3: Hoekgebouwen in het stadsdeel Kowloon in Hong Kong. 
Foto 4 en 5: Om te benadrukken hoe dicht bebouwd Hong Kong is, laat de fotograaf geen lucht en straat zien op deze foto's van woontorens.
Foto 7: Daken in Parijs.
Foto 8: Binnenkijken in Hong Kong, deze mensen wonen in een 'huis' van 10 x 10 voet, (dat is 9 m2), er zijn 100 foto's en die hangen in een ruimte van 9m2 om een indruk te geven van de afmeting. En dat vond ik heel confronterend, ik kon mijn tranen bijna niet bedwingen. De portretten zijn goed, maar ik kan er bijna niet over nadenken hoe het zal zijn om zo te leven. Binnenkort ga ik eens in de bibliotheek op zoek naar iets te lezen over deze metropool, maar het moet eerst even bezinken.

7 opmerkingen:

 1. Wat een lieve gedachte en wat een goed idee: tijd met jou! Ik krijg er een brok van in mijn keel. Ik denk dat je veel mensen op een idee hebt gebracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een heel mooi kado! Mooie tentoonstelling ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een cadeau vol kwaliteit ...
  Wat mooi zo'n dag samen met je zoon!
  Prachtige foto's. Idd indrukwekkend.
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow... eerst deed je me glimlachen met je antwoord op zijn vraag, wat een goeie keuze!
  En toen deed je me nog eens terugkijken naar die foto van die kleine kamertjes.
  Want ik begreep niet meteen dat dit hun hele huis was! Er is dus gewoon geen plaats om te wonen daar! Goh... Het heeft ook voordelen, weinig meubels kopen enzo... Maar ik zou gek worden denk ik! En zijn er daar wel ramen? En zijn dit minder rijke mensen of wonen ze daar bijna allemaal zo? Confronterende foto's. De opzet van de fotograaf is geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is in Shek Kip Mei Estate. Een sociale woningbouw plek. De foto's zijn gemaakt in 2006. Als je googlet, kom je meer te weten.
   Het grijpt je bij de keel, wij kunnen ons dir niet voorstellen.
   En wat leuk dat ik je deed glimlachen.

   Verwijderen
 5. Wat een mooi kado en weet je...je had naar mij kunnen zwaaien!! Ah...als ik het had geweten dan was ik even naar buiten gekomen want ik woon daar heel vlakbij. Ik zie het museum vanuit mijn raam! Uche uche...en ik kom er dus nooit ;) Maar dat is vaak zo hé. Leuk dat jullie daar waren! Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, als ik dat had geweten, dat zou leuk geweest zijn....
   Maar wie weet, misschien ga ik nog eens.

   Verwijderen