woensdag 2 januari 2019

2019

Een paar dagen voor kerst zei dochter, dat ze op zoek was naar een kadootje voor mij. Ze kwam er niet helemaal uit, of ik mee wilde naar het winkelcentrum. Prima. (maar het hoeft niet hoor, zei ik nog).
Tijdens het winkelen besloten we dat ze een agenda voor 2019 zou kopen. Er ligt hier altijd een agenda bij de telefoon waar alle afspraken in staan, regelmatig ook van de gezinsleden die niet meer thuis wonen. Dat vinden wij allemaal handig! Na veel gezoek kwam de agenda op de foto hieronder als winnaar uit de bus. In eerste instantie mocht die niet van dochter, want hij was maar 1 euro bij H-ema, en dat vond ze geen waardig kado. Gelukkig heb ik haar kunnen overtuigen dat de gedachte erachter mij veel meer waard is dan het kado, en dat ik liever iets heb dat ik ook mooi vind, dan iets dat duur is.

Nu we het toch over 2019 hebben, zijn jullie de jaarwisseling allemaal goed doorgekomen? Wij hadden het (gelukkig) rustig. Ik wens jullie nogmaals het allerbeste!!!!

(Nog een paar uitspraken van dochter: mama, dat KAN echt NIET, iets van 1 euro! - kun je niet iets anders bedenken - waarom vind jij iets simpels zo mooi? - waarom is de gedachte je zoveel waard?

Ik denk dat een heleboel van jullie mij wel begrijpen, of zit ik ernaast?

Laat het mij weten in de reacties als je wilt, vind ik leuk om te lezen. Misschien hebben jullie ook zoiets meegemaakt met de kinderen?)

10 opmerkingen:

 1. Het gaat absoluut om de gedachte Jeanette. Helemaal mee eens. Zo zei dochter tegen man, toen ze een cadeautje zochten voor mij, "Mama, houd niet van dure cadeautjes Papa" ;-)
  Vorig jaar kreeg ik m'n eigen lievelingsbeker als cadeautje. Die hadden ze uit de kast gehaald en beschilderd met porseleinverf. Ik vond het lief bedacht en een schitterend gebaar! Kijk, daar hou ik van.
  Ik vind je agenda prachtig en ik wens je nogmaals een heel mooi 2019 Jeanette! Veel liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind deze agenda helemaal bij jou passen Jeanette...mooi door eenvoud. Een prachtig kado...de agenda én de intentie van je dochter. En die ene euro doet daar niets aan af. Ik denk er hetzelfde over als jij.
  Liefs en alle goeds voor 2019.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij denken hetzelfde erover. En later als ze wat ouder zijn dan denk je op een keer..gelukkig heb ik het niet voor niets gezegd..
  Groetjes Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben precies als jij, het gaat om de gedachte, dat ze een cadeau voor je wil kopen, niet om het bedrag wat daaraan wordt besteed. Als nu maar heel veel mensen deze reactie geven, zal ze gaan begrijpen dat dit echt zo is, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo herkenbaar! De moeite die gedaan is en de gedachte erachter is zoveel meer waard dan cadeautje zelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het gebaar is zeker belangrijker dan de waarde. Iets kleins met liefde en ook aandacht gegeven vind ik vele malen mooier dan iets duurs waar ik niet op zit te wachten. Je dochter laat wel zien dat ze jouw iets wil geven waar je blij mee zal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik denk dat ze het wel begrijpt! Ze zal later nog vaak aan je denken ;-)
  Vorig jaar was ik ontroerd omdat mijn verjaardagskado voor het eerst prachtig was ingepakt (door mijn man). En door het kado zelf ook, omdat erover nagedacht was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Ageeth, ze snapt het ook wel, maar ze zit niet te wachten op een moeder die, als ze iets wil geven, iets uit kiest van 1 euro, haha. Wij vonden de keuze in agenda's dit jaar ook een beetje magertjes bij h-ema, of we waren aan de late kant, dat kan natuurlijk ook ;-)

   Verwijderen
 8. Herkenbaar! Zowel jouw gedachten als die van je dochter.
  Iemand die je dierbaar is schenk je graag iets moois (1 euro klinkt dan zo weinig) terwijl de ontvanger het gebaar zo mooi vindt (dan is elke waarde goed).
  Op mijn verjaardag kan onze dochter mijn man altijd goed adviseren over de keuze voor een bos bloemen. Manlief schenkt graag een flinke bos terwijl dochterlief naar de kleur en vorm van de bos kijkt. Zo leuk!
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen