vrijdag 18 januari 2019

Eerbetoon

Vandaag is het 1 jaar geleden dat oudbuurvrouw/vriendin K overleed. Veel te jong op slechts 45-jarige leeftijd. Zij vroeg mij begin 2017 om samen iets te haken, sjaal Hygge, zodat we ook over andere dingen zouden praten dan haar ziekzijn en onze jongste zoon. Wat een fijn idee. Ik maakte geen sjaal, maar een kussen. Daar heb ik jullie al vaker iets van laten zien (hier en hier), we hebben daarna nog 2x gehaakt maar geen foto's gemaakt. Nu is het dan eindelijk af, eigenlijk was ik al op de helft van het borduurwerk. Ik had alles al een paar dagen in de kamer liggen, maar het was steeds zulk donker, regenachtig weer dat ik geen zin had om er aan te beginnen. Tot afgelopen maandag, en wat denk je, de zon scheen de hele morgen, dus ik kon ook direct foto's maken. En die gaan jullie nu zien. Speciaal op deze dag, als eerbetoon aan een geweldige vrouw en moeder van 4 (en dochter, zus, buurvrouw, vriendin, ....).Het kleine kussentje is een speldenkussen, dat maakte ik van het proeflapje. Ik ben blij dat ik het toch afgemaakt heb, het is mooier geworden dan ik in eerste instantie dacht. En nu kan ik dan toch dit garen opruimen na bijna 2 jaar. Soms.... vraag ik mij af waarom ik zo lang wacht met afmaken.

10 opmerkingen:

 1. Prachtig kussen en mooie herinneringen aan de uurtjes handwerken met je buurvrouw/vriendin. En genoeg restjes garen voor een nieuw project?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het kussen is prachtig geworden! Een heel mooi eerbetoon. X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor alles is een tijd en voor jouw prachtige kussen was dat dus blijkbaar nu. Een dierbaar kussen met een verhaal...heel mooi Jeanette. Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gaaf kussentje. Mooi met zo’n verhaal erbij

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig kussen. Het staat erg mooi in jullie huiskamer.
  Een mooie herinnering aan je buurvrouw / vriendin.
  Wat lijkt mij dat fijn dat jullie dit samen deden. Om ook samen met iets anders bezig te zijn.
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het kussen vind ik mooi, maar het idee erachter is nog veel mooier

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is een prachtig kussen geworden in grijs en de kleur die eruit springt.
  Mooi eerbetoon aan haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn kussen met een prachtig verhaal er achter. Wat zou buurvrouw het mooi gevonden hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het had tijd nodig en nu is het goed (en mooi)!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat verdrietig dat je buurvrouw zo jong is overleden met achterlaten van haar gezin, familie en vrienden. Het kussen is erg mooi geworden. De herinnering maakt hem extra speciaal.

  BeantwoordenVerwijderen