donderdag 7 februari 2019

Van alles wat 10

haken uit 1 van mijn eigen boeken, dat is iets wat ik dit jaar meer wil doen - nog wat lampjes op de eettafel - mooie lucht - werk - die kleuren - verjaardag zeemanzoon alvast gevierd op 6 januari (13 jarig), hij vertrok de 7e weer voor 4 maanden - die luchten afgelopen maand, telkens 'moest' ik weer een foto maken - deze taart at zeemanzoon als ontbijt (gelukkig niet alleen) op zijn verjaardag - en deze muffin namen wij maar bij de koffie op zijn verjaardag (na een gezellig telefoontje vanuit een zonnig Griekenland, hij had de korte broek aan, vertelde hij, het was zonnig en heerlijk weer daar terwijl het hier de hele ochtend regende) - nieuwe combinatie van garens uitproberen - blauwe druifjes in wording - de projectbag in gebruik - de mand is eindelijk eens leeg (dit was 20 januari), ik laat de plaid waar ik nog mee bezig was heel binnenkort zien, en al ligt er nu alweer nieuw in, dit was toch een foto waard - deze dames lopen elke maandagmiddag gezellig keuvelend langs, ze komen dan terug van de gym in het cultuurhuis bij ons tegenover - 's avonds om kwart voor 12 op de sneeuwdag (22 januari), het was zo licht toen ik naar buiten keek - hortensia's met een mutsje - de volgende morgen, 23 januari - bloesemtakken - mooie kleuren bij elkaar - opnieuw sneeuw, 1 februari - nieuw breiwerk - altijd een rommeltje als ik aan het werk ben

7 opmerkingen:

 1. Een gezellige verzameling foto's! Ook wat kleurtjes, dat zie ik hier niet vaak. :-)
  En zo'n mooie foto's van buiten, het uitzicht op het water met de wandelaars en de sneeuw lijkt wel een beetje op het uitzicht dat wij hebben vanuit onze woon- en slaapkamer. Zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die kleurtjes, ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Maar dit is werk voor de webwinkel van een vriendin, en dan is het prima, en ik kan mijn projectbag gebruiken, dat scheelt ook.

   Verwijderen
 2. Wat een mooie foto's! Zo leuk om te bekijken.
  Welke steek gebruik je voor de doekjes?
  Mooie combinaties van garens.
  En die sneeuwfoto's ... daar kan ik me over blijven verwonderen.
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, die sneeuwfoto's, die blijven mooi.
   Voor de doekjes doe ik 1 vaste, 1 stokje steeds herhalen. In de volgende toer een stokje boven de vaste en een vaste boven het stokje, dan krijg je een mooi 'golfje'. Het laatste stokje van elke toer doe ik als half stokje, omdat anders de zijkanten hoger worden dan het midden, maar dat ligt waarschijnlijk aan mijn hand van haken.

   Verwijderen
 3. Wat een bijzondere haaknaald, op de foto na de muffin.
  Prachtige sneeuwfoto's ook, hoop dat we dat deze winter nog eens een keertje mogen meemaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet veel kleur bij jou gewend dus ik vind die foto met die leuke doekjes er uit springen.

  BeantwoordenVerwijderen