vrijdag 15 februari 2019

Handwerkbeurs

Gisteren was ik naar de Handwerkbeurs in De IJsselhallen bij ons in Zwolle. Dat vind ik toch zo fijn, dat je op de fiets ergens heen kunt (en oh, de terugweg, zo heerlijk in de zon, de sjaal kon af en het vest open). En nog handig ook, want er stonden rijen auto's te wachten om een plaatsje te vinden op het toch wel heel grote parkeerterrein. Eenmaal binnen kon het genieten beginnen. Al die mooie garens, mooie stoffen en de vele projecten die ermee gemaakt zijn. Nog een paar mensen gedag gezegd, dat is ook altijd gezellig en leuk, nu heb je een gezicht bij een ig-naam, of bij een blog (toch Antoinette?!). Janet sprak ik ook nog even, die heb ik ontmoet op een haakdag in november 2017. En de dames van Rits-in, de plaatselijke wolwinkel, ze hebben altijd mooie dingen mee naar de beurs. Natuurlijk kocht ik ook nog wat. Deze keer veel bollen in mijn lievelingskleuren. O.a. verschillende garens van Y-arn and Colors in de kleur birch, en daarmee hoorde ik volgens Manon bij team-birch. Wat een gezellige ontmoeting was dat ook. Kon ik haar direct even bedanken voor het patroon van de leuke walvis. Ook vond ik een enorme klos (26 cm hoog en 14 cm diameter) met een heel dun draadje met spikkels in een neutrale kleur, precies wat ik zocht. Nu nog de tijd voor het project wat ik ermee wil maken, die verkochten ze helaas niet op de beurs.
De foto's zijn niet allemaal even mooi vind ik zelf, want het is altijd best wel donker in de hallen met enorme rare lampen, maar ik laat ze toch zien om een indruk te geven van wat er te zien is/was (je kunt nog heen tot en met zondag), (op de foto's zien jullie wat ik bedoel met die lampen). Thuisgekomen ging ik aan het werk, heerlijk met de deur op de haak, de eerste keer dit jaar.10 opmerkingen:

 1. Ik houd er ook van als iets een soort 'thuiswedstrijd' is en je er naartoe kunt met de fiets. Mijn koffievriendin gaat morgenochtend ook naar deze beurs met haar moeder. Het ziet er erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, nu krijg ik nog meer zin om te gaan. Heerlijke plaatjes. Een mooi voorproefje. Thanks!
  Ben benieuwd wat je met die mooie grote klos gaat maken. Heel fijntjes. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel plezier samen met je moeder Ilse. Er is zoveel moois te zien.

   Verwijderen
 3. Zo leuk om je in het echt te ontmoeten, al was het even erg druk bij de kraam. Maar nu eindelijk het gezicht achter hip en kleurig gezien. Mooie oogst van een dagje op de beurs, vooral die enorme klos. En tijd... als ze dat zouden verkopen, dan wist ik het wel! Een flinke doos vol tijd, lijkt mij heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, was echt leuk. En fijn voor jullie dat er zoveel aanloop was.
   Ja, ja, de tijd, soms heb ik het gevoel, dat ik niet precies weet waar het is gebleven.
   Maar het is zoals het is, en we doen het ermee.

   Verwijderen
 4. Wat veel moois heb je gescoord! Jammer dat het zo ver weg is, lijkt me een leuk uitstapje. Gelukkig hebben we in het zuiden over een paar weken Knit & Knot, al mis ik daar vaak wel een paar leuke stands die je wel op andere beurzen ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het valt op zich wel mee (alleen voor jou nu even niet natuurlijk, dat snap ik), 1 uur en 35 minuten van Oss naar Zwolle, en het is op loopafstand van het station. Maar misschien heb je geluk en kun je naar de beurs bij jou in de buurt. En wie weet, een ander jaar kunnen we misschien afspreken hier op de beurs.

   Verwijderen
 5. Dat ziet er heel gezellig uit en is, gezien de drukte en alle kraampjes, niet aan mij besteed.
  Heerlijk om vanuit huis op de fiets zo'n uitstapje te maken en je aankopen zijn echt jouw kleuren. Ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ontzettend genieten hè, dat mooie weer....... Dat ziet er gezellig en erg inspirerend uit daar! Je wol is prachtig en ik ben benieuwd wat je ermee gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk om op de fiets naar de handwerkbeurs te kunnen gaan. Helaas ben ik dit jaar niet geweest. Door jouw mooie foto's krijg ik al zin in de volgende handwerkbeurs. Met die fijne stapel garens kun je lekker nagenieten van de beurs.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen