vrijdag 14 februari 2020

Metaalmoeheid

Tijdens het breien van pannelappen met macramé garen, vroeg ik mij af, of het wel goed voor de breinaalden was. Nou, nee dus. Bij het afkanten van de steken van de 4e, brak de breinaald. Het waren al hele oude, misschien speelde dat ook mee. Ik ga het weer proberen met nieuwe, kijken hoe dat gaat.6 opmerkingen:

 1. Oh, dat kan dus ook met metalen breinaalden! Ik heb het een keer gehad met een bamboenaaldje, maar toen zat ik ook wel erg strak te breien...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omdat ik het ook een beetje strak wilde hebben, niet zo'n grote maat breinaalden gebruikt. Dus daar komt het waarschijnlijk door. Het was best lastig breien, maar het resultaat is zo mooi....

   Verwijderen
 2. Hé, nooit bij stilgestaan dat breinaalden hol zijn van binnen. Je zou zeggen dat ze er toch tegen moeten kunnen. Misschien ken je je eigen kracht niet 😉 Slim idee om het met macrame garen te doen. Daar krijg je lekker dikke pannenlappen van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is me nog nooit overkomen, maar ik heb ook nog nooit met macramé-garen gebreid. Hopelijk gebeurt het niet bij elke pannenlap.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zal bij mij niet gebeuren, haha. Ik brei een sjaaltje voor een pop van Saar, moest kijken hoe ik steken op moet zetten, zo lang geleden dat ik breinaalden gebruikte.

  BeantwoordenVerwijderen