maandag 24 februari 2020

Mini kroonluchter

Op de handwerkbeurs, afgelopen 13 - 16 februari in de IJsselhallen, sprak ik Antoinette - van de blog Wat maakt ze nu weer -  weer. Het wordt een traditie zei zij al, dat we elkaar spreken op handwerkdagen. Ze gaf daar workshops mini kroonluchter haken, en die werden goed bezocht. Toen ik weer thuis was, ben ik ook direct begonnen, ik had het garen namelijk al in huis. En ze zijn zo schattig, deze mini' s!! Ik gaf er wel mijn eigen draai aan. Nadat je de bodem heb gehaakt, haak je een rand blaadjes. Dan haak je de eerste ring vast. En daarna weer blaadjes, maar hier haakte ik bloemen, dat leek mij leuk. En dat is het ook, vind ik dan hè. Super leuk, zo' n snel klaar project.Neem ook hier eens een kijkje: https://www.gehaaktekroonluchter.nl/. Daar vind je het tijdschrift met kroonluchters dat Antoinette heeft uitgegeven, en vele mooie voorbeelden. En de andere creaties die ze maakt, zoals schaar-etuis en spiegels.

5 opmerkingen:

 1. Ik vind het zo'n leuke variatie op het patroon, lief met de bloemetjes. Inmiddels zijn er al meer variaties gehaakt met dit patroon, het leent zich er goed voor. Tot op de beurs in oktober!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi!
  Ook leuk voor kinderen tijdens een lampionnenoptocht, dat is weer eens wat anders dan één van papier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo schattig zijn deze! Je hebt een leuke draai aan het patroon gegeven.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk zo'n mini. Lijkt me ook leuk als er een batterij theelichtje in kan. En in groen met gekleurde bloemetjes. Leuk idee die bloemetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor mij zou het geen snel klaar project zijn ;-)
  Leuk, met de bloemetjes!

  BeantwoordenVerwijderen