vrijdag 24 juli 2020

Van alles wat 27
































































































































































































































































































winkelcentrum gezien vanuit de voortuin, wat een mooie kleuren - altijd weer een foto van de lucht - duizendblad - en zeker ook 's avonds - eerst 1 rietsigaar.... - de vorig jaar geplante Hortensia's doen het goed - vogelwikke - lamp bij oudste zoon, zelfgemaakt door hem met een tak van een boom uit onze tuin - riet - kennen jullie Nieuw-Zeelandse spinazie? wij maakten het klaar met een gebakken uitje, knoflook, doperwten en roerei, samen met zilvervliesrijst en sojasaus - wilde peen - mooi gebouw waarin 2 scholen huizen - en dan een heleboel rietsigaren - kijk eens, hoe mooi gemaakt door Petra (het lieve leven blog) - we wonen midden in een woonwijk, maar als je ziet wat er af en toe voorbij komt - eindelijk wat vooruitgang met deze deken - onder het wandelen - de regen is voorbij - bloemetjes voor mijn moeder uit de volkstuin - en ik kreeg Lathyrus van haar mee naar huis

5 opmerkingen:

  1. Leuke lamp! N-Z spinazie? Leuke bloemetjes in die flesjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel moois! Leuke lamp, lekker bordje gezond, mooie deken en lief gemaakt door Petra, vrolijke bloemen binnen en buiten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In Vollenhove, waar ik ben opgegroeid, noemden we de aren van lisdodden 'toezebolt'n'. Rietsigaar is ook een mooie benaming. Mijn jongste broertje en zijn vriendjes hebben ze wel eens proberen op te roken.
    Fijne foto's Jeanette!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie plaatjes weer Jeanette! Je zoon heeft een mooie lamp gemaakt!
    Wat is het verschil tussen N-Z spinazie en de gewone?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Van het www: Nieuw-Zeelandse spinazie is een eenjarige eetbare plant uit de ijskruidfamilie. De soort is niet verwant aan spinazie.
      Haha. Ik vind de blaadjes iets steviger maar verder gebruik ik het hetzelfde.

      Verwijderen