vrijdag 16 juli 2021

Den Helder en Fort Kijkduin

Maandagmorgen stonden we op met regen, en dat op 21 juni, de langste dag. En het weerbericht zei, dat het de hele dag zou regenen. Wat gaan we doen? We pakten de auto en reden langs de kust naar Den Helder, in de hoop dat het daar droog was. Helaas niet. Dus op een parkeerplaats met zicht op het marineterrein onze yoghurt gegeten. Daarna een beetje rondgereden richting de dijk, helaas nog niet droog. Verder maar weer, richting Huisduinen. Daar zagen we de vuurtoren Lange Jaap, en Fort Kijkduin. Hier is een museum ingericht, en een zeeaquarium. We wisten eigenlijk helemaal niks over die omgeving, en zijn dus naar binnen gegaan. Erg leerzaam voor ons, en heel leuk  voor groot en klein. In het bijbehorende café koffie en lunch (om 15.30 uur!). Tijdens het koffiedrinken bekeek ik een folder over Den Helder. En maakte een foto van een stadswandeling voor een bezoek dat we in de toekomst zeker aan deze stad gaan brengen. In Julianadorp kochten we ons avondeten. Eenmaal terug op de camping was het droog, en maakten we een strandwandeling, en vlocht ik een 'midsommerkransje' en hing dat aan de tent. Na het eten pakten we onze fietsen en reden richting Camperduin. Op de laatste foto zie je De Putten, de geluiden van volgens ons heel veel vogels lokten ons de dijk op, om te kijken waar dat vandaan kwam.4 opmerkingen:

 1. Die maandag herinner ik mij ;-) Ik fietste toen met de klas van dochterlief naar de bibliotheek. Heen en terug regende het behoorlijk.
  Op zo'n regenachtige dag is een (binnen)museum altijd leuk als je op vakantie bent.
  Op één van de laatste foto's zie je de lucht prachtig openbreken. Mooi in beeld gebracht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie foto’s. Mijn man heeft jaren in Den Helder gewerkt, en ik vind het leuk nog even bij jou te kunnen kijken hoe het daar was.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om zo'n fort van dichtbij te bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen