maandag 16 augustus 2021

Gepuzzel

Toen de vorige gehaakte plaid klaar was, begon ik direct met een nieuwe. Inspiratie kwam uit de kleuren van het garen van die plaid, en het boek Camping crafts. Dit boek is geschreven door Lisette Eikelboom, en die woont in Zwolle. Dus eigenlijk moest ik dat boek dan gewoon hebben toch!?!? Ik haakte geen 'gewone' granny's, maar een variatie op een patroon dat ik ooit bedacht. En de strepen ertussen komen uit het boek van Lisette, van de picknickdeken.
Uren puzzelen zit er in de verdeling van de vierkantjes. Ik wilde namelijk dat elke kleur horizontaal en verticaal één keer voorkwam. De eerste rijen lukte dat 'vanzelf''. Maar daarna werd het lastiger. En bedacht ik, dat ik alle rijen maar alvast moest uitdenken. Dat ging niet zo gemakkelijk, dus liet man er een excel-berekening op los. Die mislukte. Toen de combinaties op papier gemaakt en schuiven maar. Ook dat mislukte. Toen alles op de grond uitgelegd met het garen. En ook dat lukte niet helemaal, al was dat op zich wel de beste methode. Uiteindelijk kwamen we tot de overtuiging dat 6 x 6 - 1  mogelijk was. En nu is er dus 1 vierkant helemaal in één kleur. 
De deken is klaar en gaat verstuurd worden als kado.8 opmerkingen:

 1. Wat een gepuzzel, zeg. Maar wow, wat is ie prachtig geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig. Wat zal de ontvanger blij zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar, dat gepuzzel. Maar met dit eindresultaat was het toch de moeite waard, want het is een prachtige deken geworden. Mooie kleuren en die streep ertussen is heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een hele klus en gepuzzel maar wat een prachtig resultaat!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een hele gave deken is het geworden. En wat een leuk patroon hè, van het picknickkleed, al kan ik me voorstellen dat al dat rekenwerk wel een heel gedoe was. Soms is haken echt een soort van hogere wiskunde. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig! Dat gepuzzel is niet fijn als het niet lukken wil, maar het was de moeite meer dan waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een heel gepuzzel. Leuk dat je de puzzel ook in beeld hebt gebracht voor ons.
  De deken is prachtig geworden. Wat een mooie kleuren bij elkaar. Die strepen ertussen maken 'm net anders. Ik houd daar van ...

  BeantwoordenVerwijderen