zondag 2 januari 2022

Papieren broodzakjes 2

Na de vraag van Mieke, over hoe de sterren zijn gemaakt, maakte ik nog een nieuwe. En nu met foto's onderwijl. Zo kunnen jullie ze ook maken als je dat leuk zou vinden. Het is absoluut niet mijn eigen idee, laat dat duidelijk zijn. Ik kwam ze tegen op pinterest en instagram. Je plakt 10 zakjes op elkaar, met een T-vorm gemaakt met de plakstift. Vervolgens knip je de gewenste vorm en vouwt de ster uit. Nu kun je de laatste plakrand maken. Ik deed dat niet, maar plakte een stukje dubbelzijdig plakband. Dan kun je de ster weer inklappen, zodat hij minder ruimte inneemt en bewaren tot volgend jaar. Een paar handige tips wil ik jullie niet onthouden: let er bij het plakken op, dat je niet de open bovenkant dicht plakt, je kunt ze ook eerst even gelijk knippen ;-) Bij het uitknippen van figuurtjes uit de zijkant, moet je opletten dat je 'binnen' de dubbele rand blijft. Lastig uitleggen, maar als je bezig bent, snap je wat ik bedoel. 


8 opmerkingen:

 1. Ik ben er niet meer aan toegekomen, maar ik heb alle info bewaard en volgend jaar hopelijk nieuwe kansen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarom nu niet Bertie? Het zou zomaar kunnen dat je nu meer tijd hebt dan volgend jaar rond kerst. En een stapeltje geplakte zakjes neemt net zoveel ruimte in als een stapeltje losse zakjes :-)

   Verwijderen
 2. Ze zijn mooi en net wat je zegt, als we bezig zijn snappen we wel wat de bedoeling is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige ster!
  Ben er idd meerdere tegen gekomen op verschillende kanalen. Het is zo leuk hoe iedereen er ook weer z'n eigen draai aangeeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk! Ik bewaar je uitleg voor volgend, en dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je wel voor de uitleg. Ik ga het zeker proberen, al lijkt het me nu een beetje lastig. Gewoon doen hè.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker weten Mieke. En je kunt het ook nu doen, een stapeltje geplakte zakjes neemt net zoveel ruimte in als een stapeltje losse zakjes :-)

   Verwijderen