zaterdag 22 juni 2024

Noordelijk licht

In museum De Fundatie zag ik de tentoonstelling Noordelijk licht. Als je in de gelegenheid bent om te gaan, gaan zou ik zeggen. Er is nog genoeg tijd. Daarom laat ik maar weinig zien en moet je zelf iets bij de foto's bedenken. Af en toe waren ze prachtig, af en toe onwerkelijk of vervreemdend. Wat ik ook erg leuk gedaan vond, was de gedichten op de muur. Het gedicht op de laatste foto zat op de muur boven de foto die je hier erboven ziet. Zo toepasselijk.



























































donderdag 20 juni 2024

Cadeautjes

Omdat wij meedoen aan de postcodeloterij, krijg je af en toe een cadeautje. Onnodig volgens mij. Maar deze boekenserie is erg leuk. Afgelopen week ontvingen we het deel Wilde bloemen & planten in Nederland. En dat vond ik erg leuk. Door de workshop die we volgden in Dedemsvaart (hier kun je erover lezen) was ik mijn kennis van de bermbloemen weer aan het ophalen. En van sommigen wilde de naam mij niet te binnen schieten. Maar veel wist ik er gelukkig nog. In mijn jonge jaren kende ik alle bermplanten, er waren er echter wel wat weggezakt. Wie heeft deze boeken nog meer, en gebruiken jullie ze ook?






dinsdag 18 juni 2024

Zomermarkt in 't Hagenhuus

Tijdens het lopen afgelopen vrijdag zag ik dit bord met de aankondiging van de zomermarkt van Philadelphia. Vlakbij, dus 's middags even een kijkje genomen. Toen ik aan kwam lopen zag het er zo gezellig uit met die slingers. Onder de witte tent waren ze hamburgers aan het bakken voor de cliënten en begeleiders. En binnen waren allerlei kraampjes waar je producten kon kopen. Ik kocht koek, gebakken op een andere locatie van Philadelphia. Erg lekker.



































zondag 16 juni 2024

Oud en nieuw

In dit appartement ontmoeten oude materialen, bv. de plafondbalken, nieuwe materialen, het rvs van het keukenblok. Deze combinatie vind ik prachtig. Behouden wat kan bij een verbouwing is natuurlijk ook helemaal van deze tijd. En de lichte tinten in verfwerk en textiel laten het kleine huis groter lijken. Aan de ronde eettafel zou ik wel een kopje koffie willen drinken, jullie? 
















vrijdag 14 juni 2024

Leestips

Dank je wel voor de vele leestips die je op kunt doen op verschillende blogs. En ook uit de krant haal ik er veel. Regelmatig reserveer ik er een aantal bij de bibliotheek tegenover ons huis. Zo fijn dat het zo dichtbij is. Woensdag kon ik er weer eentje ophalen, ben benieuwd wat ik ervan vind. Vaak heb ik een paar uitgescheurde boektitels liggen, of een lijstje ergens van overgeschreven. 








woensdag 12 juni 2024

Liguster

Tijdens het lopen in de wijk waar oudste zoon gaat wonen, rook ik ineens iets. Even denken, wat is dit? Liguster. Dat bracht mij terug naar mijn jeugd. Bij ons in de buurt stonden heel veel ligusterhagen. Om onze tuin ook, meters lang. Mijn vader was er een hele zaterdag zoet mee om die te snoeien. Hier stonden ze 'gewoon' tussen andere struiken en bomen en groeiden zoals ze wilden. En stonden dus volop in bloei.




maandag 10 juni 2024

Muurschildering op maandag

Toen ik een paar weken terug iets ging terugbrengen bij een winkel op de meubelboulevard, was ik te vroeg. Daarom maar een eind gewandeld daar. Bij de school zag ik een leuke muurschildering, die bestond uit meerdere delen. Van het tweede deel kon ik geen duidelijke foto maken, omdat het spandoek en de boot ervoor zaten. Verder zag ik prachtige bermen, met o.a. blaassilene en duifkruid.

























zaterdag 8 juni 2024

3-30-300

Afgelopen week liep ik tussen het klussen bij zoon door, een rondje in zijn wijk. Het is daar zo groen, echt heel fijn. Ik had al eens iets gelezen over de 3-30-300 regel. Ieder mens zou idealiter 3 bomen moeten kunnen zien vanuit z'n huis, 30 % bladerdak in elke plaats en op niet meer 300 meter zouden alle bewoners een park moeten kunnen bezoeken. Zwolle scoort denk ik best goed, tenminste zo ervaar ik het. Ik fiets veel, dus kom op allerlei plekken.







donderdag 6 juni 2024

Huis kopen

Bizar hoe duur de huizen zijn de laatste jaren. Daarom viel het voor oudste zoon niet mee om er eentje te kopen. Maar na stug volhouden, en goed sparen, is het hem toch gelukt. Hij zocht een huis met een flinke schuur/garage/hobbyruimte. En dat heeft hij gevonden in de vorm van een drive-in-woning. Het klussen kan beginnen, er zijn wel wat dingetjes die moeten gebeuren ;-) En daarna kan hij genieten van een ruime inpandige hobbyruimte voor al z'n machines. De helft van de begane grond is namelijk garage. Met het gezin en een flesje champagne wensen we hem veel woonplezier.