Op woensdag 10 april stond weer een knutseldag gepland. We gingen deze keer naar Dedemsvaart, naar Proefkamer Het Reestdal. Daar aangekomen werden we ontvangen met koffie/thee en een prachtig gebakje (met o.a. kweeperenmousse en hangop van schapenyoghurt, gegarneerd met eetbare bloemen). Daarna gingen we een foodwalk doen, en allerlei eetbare planten plukken om later mee te koken. Super interessant. Na 2 uur kwamen we weer terug bij het restaurant en gingen de keuken in. Om onze 3 gangen lunch te bereiden, dit was een combinatie van reeds voorbereide producten en dingen die we zelf gingen maken. Voorgerecht: couscous met makreel, fluitenkruidmayonaise, plakjes rettich en als garnering onze geplukte bloemen (koekoeksbloem, madeliefje). Hoofdgerecht: risotto met paddenstoelen, reepeper, courgettelinten, asperges en garnering van ons zelfgeplukte zevenblad. Het toetje was een mini appeltaartje met hangop van schapenyoghurt, gegarneerd met merinque van o.a. magnoliabloemen, dit konden we pakken uit het uitgebreide assortiment van het restaurant. In de kasten stonden vele flessen en bakjes met allerlei uit de natuur. Alle olies met een smaakje maken ze daar zelf. En alle garnering ook.
Wat ziet dat er heerlijk uit!!!
BeantwoordenVerwijderenWat een leuk uitje. En wat leest het lekker, mmmmm. Dat was gezond en superlekker.
BeantwoordenVerwijderenWat lijkt me dat leuk om te doen, om te beginnen al met de foodwalk. Smakelijk en leerzaam.
BeantwoordenVerwijderenWat een leuk uitje! Leuk om dingen te plukken waar je vervolgens mee gaat koken.
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er niet alleen heel lekker uit, maar ook zo mooi allemaal.