donderdag 24 augustus 2017

Bergstigen, Södra Bruket en Navet

Vandaag wandelen we een deel van het wandelpad Bergstigen. Het is in totaal 6 km. lang. Wij hebben gelopen van nummer 1 t/m 10 (zie foto 16), want anders was het wel weer heel ver terug naar de auto (geparkeerd op de Strömmelsgatan). Het gaat langs de plekken waar aluin werd gewonnen uit het kalksteen, en langs de woonplekken van de arbeiders. Ook de huizen in Södra Bruket bekeken. En het langst waren we in/op Navet. Een plek waar je veel te weten kunt komen over steen. Mooi en duidelijk ingericht. Zo veel geleerd daar. En moois gezien. Het kunstwerk op de 9e foto zou ik graag in de tuin hebben. De volgende dag kwamen we erachter waardoor de kunstenaar was geïnspireerd. Maar dat zien jullie in het volgende bericht. Ook dronken we koffie bij bakkerij Mattssons in Södra Möckleby. En keken nog even bij de Cementfabriek in Degerhamn.Bergstigen: http://bergstigendegerhamn.se/?page_id=12 en http://bergstigendegerhamn.se/
Navet: http://bergstigendegerhamn.se/?page_id=14
Södra Bruket: https://alltpaoland.com/platser/sodra-bruket/
Mattssons café og bageri: https://www.facebook.com/Mattssonscafe/
Cementfabriek: http://www.cementa.se/sv/degerhamn
Kalksteen: http://kalksten.se/

5 opmerkingen:

 1. Deze wandeling niet gedaan, maar er komen wel enkele bekende plekken in voor. Op het informatiebord Kalksten.se zagen we nog een paar erg leuke plekken op Öland. Helaas was het eiland iets te groot om in een week te bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt Hans, wij waren er nu 2x en nog lang niet alles gezien.

   Verwijderen
  2. Als we er nog een keer komen in de toekomst dan zal het zeker het noorden van Öland worden. Die kant te weinig gezien.

   Verwijderen
 2. Mooi om een beetje mee te kunnen genieten van jullie vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen