zaterdag 26 augustus 2017

Grönhögen, loppis en zweedse klompen

Onderweg naar een supermarkt had ik een bordje langs de weg zien staan met fabrieksverkoop houten klompen. Toen we er weer langs kwamen gingen we even kijken. En het waren de klompen/sandalen die ik graag wilde. En mijn maat en kleur was er ook nog. Wat een geluk. Het was een onbemande blokhut, en je schrijft op wat je koopt, en het geld gaat in een kistje. Bakje met wisselgeld ernaast. Dochter vindt dit één van de leukste dingen die we vertelden over de vakantie. En verder vandaag een rit van Grönhögen hamn, loppis Naturiosa via Karl X Gustafs Mur naar de ooskust. Bij Naturiosa zagen we stukken steen met allemaal kuiltjes erin, in sommige zat een ronde steen. Door deze natuurlijke vormen werd de kunstenaar van het kunstwerk in het vorige bericht geïnspireerd. Langs de oostkust verschillende stops gemaakt. O.a. om te wandelen vanaf Övra Segerstad naar Segerstads Fyr, de vuurtoren. Nu in particulier bezit, dus we kwamen niet heel dichtbij. Soms worden hier wandelingen georganiseerd door een vogelkenner. Wij hebben zelf op het strand gezeten en genoten van de omgeving. Op weg terug naar de camping werd de bewolking dikker en 's avonds werd dat nog meer. De zon niet meer gezien die dag en ook geen foto van de avondzon dus.
8 opmerkingen:

 1. Geweldig klompen-verhaal! En ze staan je prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het klompenverhaal is wel hel bijzonder zeg. En een hele mooie antikt zaakje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zulke klompen had ik ook wel willen hebben, leuk. En dochter heeft gelijk, dat je daar zomaar je geld in een doosje doet zonder winkelbediende, super.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een knappe foto's weer... die brievenbussen in de haag, die grote steen die dient als drinkkom (?),.... mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Genieten weer van jouw mooie foto's!
  Wat leuk het "winkeltje" met klompen. En wat een ruime sortering. Je hebt een paar mooie uitgezocht. Erg leuk!
  Dichtbij ons huis is een schuur met bloemen waar je ook zelf een mooie bos uitzoekt en het geld in een bakje doet. Toch fijn dat er ook tegenwoordig nog plekken zijn waar dit gewoon kan ...
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Jazeker Ilse, dat is ook heel fijn. Je ziet daar ook heel veel groentekramen langs de weg, en ook in Denemarken. Dat hebben jullie zelf vast ook wel gezien.

   Verwijderen
 6. Dit jaar geen Zweden voor ons, maar bij het zien van al jouw foto's krijg ik wel een beetje het heimwee naar Zweden gevoel. Dat is ook een leuke en bijzondere manier van klompen kopen. Ik heb ze ook in Zweden gekocht, maar dan in een gewone winkel.

  BeantwoordenVerwijderen