zaterdag 12 augustus 2017

Zomer 2017

Afgelopen zomervakantie hebben we gekampeerd met onze eigen (kleine) tent en kampeerspullen. Kamperen hebben we veel gedaan voor we kinderen hadden (Denemarken) en in Nederland toen de kinderen heel klein waren. Eerst hadden we een kleine tent, en toen er meer kinderen kwamen hebben we een grotere aangeschaft. Vreselijk zware canvas tenten, maar oerdegelijk en onverslijtbaar. Daarna hebben we jaren ingerichte tenten gehuurd in Denemarken (en Duitsland en Frankrijk). Het leek ons leuk om weer eens te kamperen, en je kunt makkelijk van camping naar camping reizen en zelf kiezen hoe lang je ergens blijft. We zijn eerst 3 nachten in Kopenhagen geweest, daarna 8 op Öland, Zweden, 3 in Göteborg, 3 in Kopenhagen en 3 in Haderslev. We hebben veel gezien, gepraat, gelachen, gehuild, gereden (4000 kilometer). We hebben heel veel zon gehad én heel veel wind, en ook wel regen, gelukkig niet zo veel als in Nederland in dezelfde periode als ik dochter mag geloven. En gelukkig is het ook weer fijn om thuis te zijn.
Vandaag de foto's van de eerste dagen. We reden 's ochtends om 5 uur weg met mooi weer. Na de eerste stop in Duitsland begon het te regenen en dat heeft het de hele verdere weg gedaan. Ook nog tijdens het tent opzetten. Maar daarna werd het mooi en zijn we nog naar het strand geweest. We stonden op camping Tangloppen in Kopenhagen, een aanrader. De volgende dag zijn we naar Amager geweest. Onderweg dronken we koffie bij Sylten, een gezellig café aan zee. Verder waren we in Dragør, en op het Amager strandpark waar onze jongste zoon dichtbij woonde in zijn tijd in Kopenhagen. Dat maakte veel herinneringen los en er zijn wat traantjes gevallen daar. Maar we vinden het fijn om er te zijn. Kopenhagen was én is onze stad gelukkig nog steeds.
Ishøjstrand: https://www.google.nl/maps/place/2635+Ish%C3%B8j,+Denemarken/@55.6159584,12.2419875,12z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x465258243567cccb:0xc21555709d97b766!8m2!3d55.613972!4d12.34637
Tangloppen: http://tangloppen.dk/
Sylten: http://sylten.dk/
Amager: https://nl.wikipedia.org/wiki/Amager
Dragør: https://nl.wikipedia.org/wiki/Drag%C3%B8r_(gemeente)

8 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige foto's van een prachtig stukje Denemarken. Zo herkenbaar, ook wij zijn daar een aantal keren geweest, kamperend toen de kinderen klein waren. Herinneringen en het altijd heimwee gevoel naar je zoon, dierbaar, je ook weer hee erg verbonden voelen, en weer voelen hoe kwetsbaar je bent, weer doorgaan voor degenen die je lief zijn en weer nieuwe herinneringen maken. Niet altijd gemakkelijk, maar dapper en sterk ben je.
  Ja die zware tenten, en eenmaal nat duurde het soms lang voordat het droog was, maar oerdegelijk en stormvast. Wat is het een mooi land he.

  lieve groet, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's! Wij zijn nog nooit noordelijker dan Nederland geweest, gaan altijd op vakantie naar het zuiden, maar het ziet er prachtig uit. Fijn om op deze plek vol herinneringen te zijn, lijkt me, ook al zijn ze soms verdrietig. Ik ben benieuwd naar de volgende serie foto's. X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke foto's, mooi zo'n dierbare vakantie vol memories
  Fijn weekend. Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, die eindeloze zee, die leuke, weer heel andere huizen. Ja, sommige herinneringen zijn moeilijk, je kind, het zal nooit helemaal verdwijnen dat verdriet. Het is goed dat je daar was, samen huilen, lachen en praten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kijk altijd met gulzige ogen naar jouw foto's. Wat een uitzicht!
  En zo'n huisje met stokrozen tegen de gevel... daar wil ik wel wonen, zo mooi.
  Benieuwd naar het vervolg :-)
  ps: Die traantjes moeten er af en toe eens uit, gelukkig kun je ze delen met je man.
  (Leuk om de sterke vrouw achter dit blog ook te zien op de foto's!)
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amagermuseum zijn we geweest, maar verder niet. Dragør is zo te zien wel een bezoek waard.
  Mooi en tegelijkertijd ook moeilijk voor jullie om op deze plek te zijn. Dan kan het ook niet anders dan dat er tranen vloeien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie foto's met indrukwekkende luchten en de meest prachtige wolken!
  De foto's van jullie beiden zijn ook mooi!
  Een plek met verdrietige en fijne herinneringen, dat moet dubbel en niet erg gemakkelijk zijn.
  XxX

  BeantwoordenVerwijderen