maandag 6 januari 2020

Gebreid kussen als kadootje

De jongste dochter van een vriendin werd in december (sweet) 16. Een paar dagen daarvoor vroeg ik wat ze wilde hebben. Een kussen kreeg ik door van vriendin. Gehaakt, genaaid, gebreid vroeg ik. Maakt niet uit. En daar word ik blij van, dat zulke meiden dat vragen. Haar zussen hebben ook regelmatig zulke kado's gevraagd, én gekregen. Dit was even snel breien, maar met dubbele draad en naalden 12 mm lukt dat. Een slingertje met sweet 16 was traditie voor de 3 meiden in dit gezin op de 16e verjaardag. Voor dit bakgrage meisje vond ik taartkleedjes wel toepasselijk. Gelukkig was alles precies naar wens.


Gebreid kussen
Zet met dubbele draad Julia garen van z-eeman 40 steken op met naalden 12 mm. Brei 32 ribbels en kant af. Meet de lap op. Ik naaide een kussenhoes van 47 x 47 cm uit een kussensloop in een bijpassende kleur. In veel winkels kun je losse kussenslopen kopen voor niet al teveel geld. Stop er een binnenkussen in en naai de opening dicht. Naai daar de gebreide lap op vast met kleine steekjes. 
Als ik een kussen maak met alleen een gebreide of gehaakte voorkant, dan koop ik een kussensloop en maak daar een kussenhoes van. Natuurlijk kan dat ook van een lap stof, maar dan moet je vaak teveel kopen. En soms heb je het geluk dat je een niet te duur kussen vind in de goede maat, dan ben je helemaal snel klaar.

12 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk kussen lijkt me dat

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk zulke wensen.
  Het is een prachtig cadeau geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk als zo'n tiener een zelfgemaakt kado vraagt. Mijn dochter (dezelfde leeftijd) waardeert het ook. Een goed idee om met dubbele draad te breien. Mijn dochter zou graag nog eens een woondeken willen in zo'n kleur.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n deken heb ik net gebreid, in een donkerder grijs. Alleen de draadjes nog afhechten, dan mag-ie hier voorbij komen.

   Verwijderen
 4. In deze kleur past ie ook overal bij. Heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk kussen en dan nog zo lief ingepakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superleuk...ziet er weer zo mooi verzorgd uit..een heerlijk kado!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk cadeau voor de stoere tienerkamer! Zó leuk als ze zo'n mooi, zelfgemaakt cadeau weten te waarderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk als zo’n jonge meid een zelfgemaakt kado vraagt. Ze was er vast blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen