dinsdag 12 januari 2021

Quilten

Tijdens het 'zoeken' naar de sinterklaasversiering, kwam ik mijn quilts tegen. Die wilde ik al langere tijd op de foto zetten, om hier te kunnen laten zien. Ik ben begonnen met quilten in 1993 in Hoofddorp, waar ik toen woonde. Vlakbij zat atelier Flying geese, die cursussen gaf en stoffen verkocht. Ik heb gezocht op het www, maar het bestaat waarschijnlijk niet meer, want ik vond het niet. Erg leuk om te doen, heb het een aantal jaren gedaan, maar daarna nooit meer. Als eerste maakten we een speldenkussen van het blok Log cabin. Ik heb dat speldenkussen echt jaren gehad, maar op een gegeven moment sleet het te hard, en heb ik een nieuwe gemaakt. Verder maakte ik o.a. de quilt A dozen stars, 12 verschillende sterren uit 1 randenstof zien te maken. Leuk!! En een sampler, die niet afgemaakt is. En een voorbedrukte lap, waarmee ik was begonnen met het quilten.... Ik heb alles weer terug gestopt in de doos, wie weet wat ik ooit nog doe. Ik heb ook een paar quilts voor de kinderen gemaakt, niet voor allemaal jammer genoeg, maar die laat ik een andere keer zien.

7 opmerkingen:

 1. Wat zijn ze mooi! Van vroeger herinner ik me nog dat er op dinsdagmiddag altijd een groep quiltende dames aan tafel zat, mijn moeder gaf toen quiltles. Ik vind het erg mooi, maar zou er zelf het geduld niet voor hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind ze prachtig. Maar wat een werk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die rood- wit-blauwe quilt is mooi. Leuk dat je ook quilts maakte. Ik begon in er in '94 mee en ben nog steeds " verslaafd". Ik wist niet dat er in Hoofddorp een quiltwinkel was.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Quilten vind ik altijd zo knap werk.
  Mooie eenvoud het blauwe speldenkussentje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig Jeanette! Er komen me een paar patronen bekent voor, mijn moeder quilt al jaren en heeft er al meerdere voor mij gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig vind ik ze, dat moet hele goede cursus zijn geweest waar je het hebt geleerd.
  Wat een gigantisch werk is dat geweest zeg !
  Erg stijlvol ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ontzettend mooi. De allermooiste vind ik die blauwe met de sterren.

  BeantwoordenVerwijderen