zaterdag 16 januari 2021

Wandkleed

Voor de babykamer van ons tweede kind, maakte ik een wandkleed. Het appliceren van de 2 beren was een leuk werkje met de hand. Het grappige hierbij was, dat de berenhoofden iets opgevuld zijn en dat de galgen van de tuinbroek en de kraag van de jurk, deels los zitten, dat maakt het sprekender en levendiger. De jurk is van de gordijnstof van die babykamer. Dit was de aanleiding dat ik naar een quilt- en appliceercursus ging kijken, om de techniek beter onder de knie krijgen. 
De 3 foto's van het kamertje zijn weer ingescande negatieven, de kleuren zijn niet helemaal goed geworden. De luchtballon maakte mijn zus, met de stoffen van de gordijnen. Nu ik zo de oude foto's aan het bekijken ben, vind ik dat ik er veel te weinig heb gemaakt. Nu zou ik er veel meer maken. Dat komt waarschijnlijk dat je toen nadacht, en voorzichtiger was omdat er maar 12/24/36 afdrukken op een rolletje zaten. Nu knip je maar raak, en zie je wel wat goed gelukt is. Toch zitten er in mijn hoofd foto's die ik volgens mij gemaakt heb, en die ik niet kan vinden, heel raar. Ik zal eens kijken of ik ook iets kan vinden van de babykamer van de oudste, die was met viooltjes.


8 opmerkingen:

 1. Wat een gezellige babykamer. Het lijkt wel of de babykamers tegenwoordig veel kaler zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het warme welkom straalt van de foto's af!
  De viooltjes intrigeren mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een foto is al gevonden, maar even wachten nog Ageeth, ik heb een leuke dag bedacht om het te laten zien.

   Verwijderen
 3. Wat een mooi wandkleed met meneer en mevrouw beer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk deze oude beelden!
  Herkenbaar van het beperkt foto's maken. Ik had al jong een eigen fototoestel en telde uit hoeveel foto's ik nog kon maken voordat het rolletje vol was. Op basis daarvan besloot ik dan wat ik in ieder geval nog op de foto wilde zetten ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve babykamer! Wat was dat toch leuk om te doen. Anders dan tegenwoordig maar zeker niet minder leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een enig kamertje. Zo lief met die zelfgemaakte spulletjes. Dat van die foto’s afdrukken weet ik nog goed, ik liet eerst negatieven maken, en van de mooiste liet ik foto’s maken. Anders kon het een dure grap worden. Misschien herinner je je daarom die foto’s. Je maakte ze wel, maar liet ze niet afdrukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een erg mooie babykamer, maar dat komt ook wel door alle zelfgemaakte spullen.
  Zo’n luchtballon met stof van de gordijnen, dat vind je toch nergens kant en klaar in de winkel. Ik vind dit schitterend, deed het zelf ook en ik mocht het ook nog doen bij onze dochter (wieg bekleden) toen zij in verwachting was.

  BeantwoordenVerwijderen