donderdag 4 februari 2021

VisitDenmark

Dat zouden we graag doen op dit moment, Denemarken bezoeken. Maar helaas, dat gaat niet. Een leuke website om even 'in' DK te zijn, is visitdenmark.nl. Eén van de dingen die we altijd deden in de vakanties met de kinderen, was een pølse eten op de eerste avond. Een filmpje over de geschiedenis van deze worstjes kun je hier zien. 

De pølser op onderstaande foto aten we in 2015 in Kalvehave, we vonden het leuk om dat volgens de traditie van onze vakanties met de kinderen te doen. Dit was namelijk het eerste jaar dat ze helemaal niet meer meegingen (in 2014 gingen we nog een week met 2 van de 4 kinderen weg, en daarna 10 dagen met ons tweeën). De laatste jaren eten we soms nog een pølse, maar niet meer altijd op de eerste avond. En soms ook helemaal niet. Eetgewoonten kunnen veranderen, is dat bij jullie ook het geval? 10 opmerkingen:

 1. Wij waren met ons gezin twee keer in Denemarken en later zonder kinderen nog in Kopenhagen. We aten alle keren polser. Niet te missen en zo lekker. Leuk om tradities te volgen in een ander land.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer hè, het niet naar het buitenland kunnen... Gelukkig zijn er in Nederland ook veel mooie plekjes om vakantie te vieren.
  Bij ons zijn de eetgewoonten in de loop der jaren zeker veranderd. Naarmate de kinderen groter worden vinden ze het ook steeds leuker om nieuwe gerechten uit te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kijk er heel erg naar uit om weer naar bijv. Denemarken of Zweden te gaan, maar vind het van de andere kant ook fijn om meer van Nederland te ontdekken.
  Een leuke traditie om bepaalde dingen te eten op vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, geen vakantie in Denemarken zonder pølser, met uitjes, dunne plakjes augurk en een “fout” wit broodje, maar o zo lekker. Net zoals een curryworst in Duitsland, steak frites of “moules” in Frankrijk en noem nog maar wat op. Komt wel weer, we moeten nog even geduld hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zins 1982 gaan we regelmatig naar Denemarken met vakantie. wat en heerlijk land is dat toch. Eerst zamen met de tent,toen met de vouwwagen met 2 kinderen,later met de caravan.nu hebben we een bootje,maar gaan nu elk voorjaar ,en huren we een huisje ,we gaan met z'n tweeen steeds een andere regio.zo snel als het weer kan,gaan we weer en inderdaad een broodje worst eten we ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Afgelopen zomer eigenlijk maar 1 keer een pølse gehad toen we van Noord-Jutland naar Falster gingen. Ongeveer in het midden een pølse gehad. Weet het nog precies. Heerlijk. Maar de Fransk Vaffel was meer favoriet. Mis het noorden wel. Nu bezig met een post over Stevns Klint.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stevns Klint, zo mooi. Ik kijk ernaar uit Hans, naar wat jij erover schrijft en laat zien.

   Verwijderen
  2. Geweldige plek daar en zoveel te zien in de omgeving.

   Verwijderen
 7. Ik moet bekennen dat het Hoge Noorden me niet trekt. Maar sinds ik jouw blog volg, denk ik wel eens aan een reis naar Denemarken. En dan een keer pølse eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog nooit gegeten in Denemarken. Zullen we bij een volgend bezoek zeker doen.

  BeantwoordenVerwijderen