zondag 14 februari 2021

Winter en fastelavnsris

Het is echt winter. En dan bedoel ik niet alleen op de kalender, maar zeker ook buiten. Een flink pak sneeuw, en ijs op de sloten en vijvers. Bij ons voor in het park is het een gezellige boel. De hele dag kinderen met de slee, en sinds donderdag ook schaatsers. Donderdagmiddag heb ik gewandeld met mijn vriendinnen, en ze mijn omgeving wat nader laten bekijken. Vrijdagmiddag ben ik naar het winkelcentrum 2 wijken verderop gelopen, om een tas met wol te halen. Ik zou me eens gaan vervelen, dat moeten we niet hebben ;-)  Toen ik weer terug was, bedacht ik mij dat ik nog iets op tafel wilde zetten. Geen zin om weer ergens naartoe te gaan, en dus wat takken in de berm bij elkaar gezocht. En daar veertjes aan geknoopt. Dit doen ze in Denemarken tijdens carnaval/fastelavn. Meestal gekleurde, ik deed naturel. Hier volgen wat random foto's van de afgelopen dagen.https://www.visitdenmark.nl/pers/nieuws/fastelavn-carnaval-op-zn-deens

https://en.wikipedia.org/wiki/Fastelavn

https://www.kbh-sprogcenter.dk/en/blog/danish-fastelavn/

https://www.littlescandinavian.com/2013/02/09/celebrate-fastelavn-sunday-10th-february-2013/

6 opmerkingen:

 1. Het is nog mooi en fijn om buiten te zijn. Ik geniet ook van alle foto's en filmpjes die overal voorbij komen. Mooi die takjes met veertjes. In Zweden doen ze dat met Pasen, ook met gekleurde veertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's. Maar ik kan er niet echt van genieten. Ik houd gewoon niet van sneeuw. Maar wel van je takken met veertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige winterse foto’s Jeanette.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou wel van sneeuw en van je takken met veertjes. Leuk idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was inderdaad prachtig winterweer Jeanette! Mooie foto's en tak met veertjes!

  BeantwoordenVerwijderen