vrijdag 10 november 2023

Sint-Maarten

Lopen voor Sint-Maarten, gebeurt dat bij jullie ook? Hier in Zwolle wel, dus morgen is het weer zover. Het is altijd gezellig. Meestal geef ik een chocoladelolly, die zijn mooi verpakt. En als ze niet op zijn, vinden we die zelf ook lekker bij de koffie ;-)
6 opmerkingen:

 1. Bij ons in het zuiden van het land zijn de mensen niet meer bezig met sint Maarten, jammer. Hier speelt 11-11 het aankomende carnaval. Voor mijzelf niet maar je hoort hier al bijna niets anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier is het net Halloween geweest. En Sint Maarten wordt hier op de avond ervoor gevierd met..natuurlijk eten 😄😄

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier volop Sint Maarten. De oudste kleinkinderen gaan zelf, met vriendjes en vriendinnetjes. Ik vind het altijd erg leuk, helaas komen de kinderen niet in onze flat.
  Ik vind je poppetjes enig!
  Fijn weekend !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, hier geen Sint Maarten en ook geen Halloween. Is ook niet te verwachten in een dorp met een overwegend christelijk bevolking. Van mijn geboortedorp Noordwjk kan ik me Sint Maarten nog wel herinneren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier in Noord Ned. ook Sint Maarten. Dit jaar is het zo vreselijk regenachtig, ik weet niet of er wel veel kinderen zullen komen. Ik denk dat ze er snel mee ophouden. Sommige jaren kwamen er wel 60. Onze dochters zijn er te groot voor, die mogen niet meer langs de deuren lopen. Vond het altijd een heel mooi feest, maar wel héél druk met de voorbereidingen en de planning - vooral als het op een doordeweekse dag was.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige Sint Maarten poppetjes heb je gemaakt. Zo mooi!
  In onze vorige wijk was er Sint Maarten op kleine schaal. Eén van ons ging dan met de kinderen mee de buurt in en de ander bleef thuis voor de kinderen die bij ons aan de deur kwamen. In de wijk waar we nu wonen kwamen er vorig jaar twee enthousiaste kinderen aan de deur, maar verder niemand. Niet echt dus hier ... Goed weekend verder. Hopelijk blijven er nog een paar chocoladelolly's over voor bij de koffie.

  BeantwoordenVerwijderen