maandag 16 september 2024

Muurschildering op maandag

Ergens had ik gelezen dat er in de Assendorperstraat een nieuwe muurschildering was. Om eens ergens anders mijn dagelijkse rondje te lopen, was ik naar Assendorp gefietst. En kon de dahlia's in het echt bekijken. Echt prachtig gemaakt. De schildering zit op een huis op de hoek van de .... Dahliastraat.







zaterdag 14 september 2024

Poppenkleding

Geïnspireerd door Ilse pakte ik ook de tijdschriften met poppenkleding erbij. Ik wist dat ik hetzelfde blad ook had. En ik had er nog eentje, en 2 mappen vol met allerlei patroontjes ook nog ;-) Uit het ene blad maakte ik de verpleegsterset. Een schort met een kapje. Een pop van dochter tevoorschijn gehaald en even passen. Zo grappig en schattig. De ogen van de pop zijn in de loop der jaren naar roze verkleurd, jammer.
Ik maakte ook de badjas, die zien jullie over een paar dagen.









donderdag 12 september 2024

Post

De afgelopen tijd ontving ik 4 kaarten als bedankje. Ik ben dol op post versturen, maar zeker ook op ontvangen. 2 kaarten waren een bedankje voor de kaart die ik had gestuurd. En twee als een bedankje voor iets wat ik heb/wij hebben gedaan. Onder de foto lees je het.



















Meeuw: bedankje van Mieke
Arnicakwekerij: bedankje voor het oppassen in IJhorst
Bloemen: bedankje van Bertie
Citroenen: bedankje voor jurkje




















Het kusje werd meer een hapje :-)

dinsdag 10 september 2024

Vanuit de lucht

Tijdens onze vakantie in Denemarken maakte oudste zoon een vlucht met een luchtballon. En ze kwamen over ons huis. Deze foto's appte hij ons direct natuurlijk. Zo leuk die mogelijkheden van tegenwoordig. Het blauwe kruis geeft aan waar wij wonen. En je ziet het park tegenover ons huis. Dat ziet er zo heel anders uit dan op de foto's die jullie van mij te zien krijgen. 




zondag 8 september 2024

Jeugdtuinen

In Zwolle kennen we het fenomeen jeugdtuinen. Hier kunnen kinderen in basisschoolleeftijd leren groenten verbouwen. Een aantal keren per week, gaan ze daar na schooltijd naartoe en onder leiding van vrijwilligers werken ze in de tuin. Er zijn 3 complexen in de stad te vinden. Onze kinderen zijn daar in het verleden ook naartoe geweest.






vrijdag 6 september 2024

De Admiraal

Nogmaals een huis uit de serie krantenartikelen over het koloniale verleden van Zwolle. Deze staat in de Korte Kamperstraat. Hier hoefde ik niet speciaal naartoe om een foto te maken. Die had ik vorig jaar in augustus al gemaakt. Toen kreeg dochter namelijk een studio in de Korte Kamperstraat. Leuk om nu het verhaal achter dit statige pand te weten. Er zit nu trouwens een restaurant in, De Amiraal :-)













woensdag 4 september 2024

Stekjes

Na het zien van vele mini-bibliotheken, was dit voor mij iets nieuws. De stekjesbieb, gezien in de Zwolse wijk Berkum. Wat een leuk initiatief. Stekjes ruilen, dat past natuurlijk goed in de hernieuwde golf van belangstelling voor kamerplanten.






maandag 2 september 2024

Van alles wat 76





































































de Hortensia's in de voortuin zijn prachtig nu - zeer onhandig, de kraan van de wasmachine is kapot op het moment dat ik de eerste was van de vakantie wil wassen - eerste werkdag weer - de moestuin ligt er prachtig bij na de vakantie, onkruid valt heel erg mee - koffie in de tuin tussen het werken door - vakantiesouvenir - heerlijk op de warme stenen - knutselen bij een vriendin, mooie zon nog 's avonds - 's morgens vroeg - en het licht in de keuken op dat moment - denkend aan oudbuurvrouw K kom ik deze berm tegen, zij hield zo van Cichorei, dat deed haar aan Denemarken denken zei ze altijd - oppassen op het buurmeisje, we wandelden en gingen naar de speeltuin - boeket uit de volkstuin - mooie maan 's morgens om 6.56 uur op woensdag 21 augustus