vrijdag 23 december 2016

Dekentjes voor NepalAfgelopen zomer liet ik jullie bovenstaande foto zien. Dekentjes en mutsjes die ik maakte voor een kinderziekenhuis in Nepal. 
De collega van mijn zusje is in november daarheen geweest. Toen ze de spullen bij mijn zus op kwam halen, stonden de tranen in haar ogen vertelde mijn zus. Ze was zo ontroerd dat wij zoveel hadden gemaakt. Ze zou proberen een paar foto's te maken en dan mailen naar ons. Wat ze daarbij schreef is het volgende: de verpleegkundigen maken een inschatting van de meest arme patiënten, voor hen zijn de kleertjes en dekentjes. Er is pas aan 2 vrouwen iets uitgedeeld. Dagelijks wordt gekeken of er iemand in aanmerking komt. Ze vinden alles prachtig en zouden het graag zelf meenemen....echt leuk om te zien!! (dit is geschreven toen ze er nog maar een paar dagen was)
Wat een lieve woorden van deze gynaecoloog. Daar doen we het niet voor, maar het is wel fijn. Bij mij ligt al weer het begin van een nieuwe stapel klaar.

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je ook daadwerkelijk terug hoort dat je gehaakte dekens en mutsjes een goede bestemming hebben gekregen!! Wellicht voor sommigen een druppel op de gloeiende plaat maar wel een hele belangrijke.
  Groet, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker leuk Patricia. Wat een lieve reactie geef je hier.

   Verwijderen
 2. Wat is dit mooi! Ik vind het heel sterk van jullie dat jullie dat doen en wat komt het op een goede plek terecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo mooi dat jullie dit doen! En wat fijn dat je op deze manier deze mensen een klein beetje kunt helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is prachtig! Ik heb nu ook eindelijk 3 goede doelen op het programma en ik ga er eens werk van maken hoor.
  Jouw foto's zijn echt motiverend en voor jou waarschijnlijk toch echt voldoening schenkend!
  Lieve groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het geeft inderdaad voldoening. Lang kwam het er niet van, maar toen mijn zus vertelde dat haar collega naar Nepal ging, ben ik gelijk aan de slag gegaan. Soms is het ook moeilijk om er achter te komen waar je de spullen mag brengen voor een goed doel.

   Verwijderen