zaterdag 10 december 2016

Diva


We wisten het niet, maar we blijken gewoon samen te wonen met een Diva. Gelukkig heeft ze geen diva-kuren.  Op een zaterdagochtend toen ik aan het strijken was (niet mijn hobby) zag ik ineens wat er op het strijkijzer stond. Te leuk om geen foto's van te maken. Je zou denken dat ik dit apparaat nieuw heb, omdat ik de naam zag, maar dat is niet zo. We hebben haar al een jaar of 8. Nooit eerder opgevallen.
Strijken is niet mijn favoriete bezigheid in het huishouden, wassen daarentegen wel. Die machine die je al het werk uit handen neemt, het wasmiddel in mooie glazen potten, heerlijk. Maar een fris gestreken blouse op een hangertje is eigenlijk toch ook wel fijn om naar te kijken. Wat vinden jullie van de nieuwe overtrek van de strijkplank, vrolijk toch !?
(Nou vooruit, nog één wetenswaardigheidje over ons huishouden, onze afwasmachine heeft een naam: Marie.)

7 opmerkingen:

 1. Hahaha, gelukkig dat Marie je zo goed helpt :-)
  En die Diva... niet je beste vriendin misschien, maar toch ook goed dat ze er is :-)
  Leuke blog om te lezen Jeanette!
  Fijn weekend, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha ja, als je toch moet strijken kan je dat maar beter op een leuk overtrekje doen. En die van jou is erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn en handig om van die dames in huis te hebben die je helpen om gewassen en gestreken kleren in de kast te kunnen leggen...... ;-)
  Wat een leuk idee om je waspoeder in van die leuke potten te doen.
  Je weet wel in ieder geval hoe je je dat (soms minder leuke) huiswerk aangenaam kunt maken.
  Fijn weekend daar.
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het machinepark draait, zeg ik altijd als ik de deur van de bijkeuken achter me dicht trek terwijl de wasmachine en droger hun werk staan te doen. Heerlijk, die machines. En strijken doe ik ook niet graag maar ik ga nu naar boven om het tóch te doen. Alleen jammer dat ik niet zo'n leuk overtrekje heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke naam! Gek hè, dat je oog daar nu op valt.
  Het ziet er fris uit allemaal. Toch maar fijn, zulke dames in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind je waspoeder potten zo leuk! Staat toch zoveel leuker dan die schreeuwende verpakkingen. Ik heb hetzelfde stijkplankovertrek...en ik zal straks eens kijken hoe mijn ijzer heet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die glazen potten zijn van Hema, waren een paar jaar geleden te koop. Maar 'stolp-potten' hebben ze op meer plekken te koop. En een simpel wit etiket maakt het af. Heb nooit het wasmiddel in de oorspronkelijke (inderdaad schreeuwerige) verpakking gehad.

   Verwijderen