zaterdag 24 december 2016

Juleaftensdag

Juleaftensdag, de dag van kerstavond. 
In Denemarken is de avond van 24 december, kerstavond, het belangrijkste van de kerst. Gedurende de dag wordt er flink gekookt, gebakken en gebraden. De families verzamelen zich in de loop van de middag en als het weer het toelaat, maken ze een fijne wandeling. 's Avonds eten ze samen, dansen rond de kerstboom en pakken de kadootjes uit. 
Toen dochter en ik vorig jaar bij jongste zoon op bezoek waren in Kopenhagen in de kerstvakantie, maakten wij 24 december 's middags een strandwandeling op Amagerstrand. Het was koud maar wel heel mooi. Het is af en toe nog niet te bevatten dat jongste zoon er niet meer is. We missen hem allemaal gigantisch. 
En toch is het weer kerst geworden. Ik wens jullie allemaal hele fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling en we 'zien' elkaar weer in het nieuwe jaar.
God Jul og Godt Nytår, vi ses i 2017. God Jul och Godt Nyt År, vi 'ser' varandra i 2017. Merry Christmas and a Happy New Year, we will 'meet again' in 2017. Joyeux Noël et Bonne Année, nous nous 'voyons' en 2017. 6 opmerkingen:

 1. Zo'n groot gemis...........
  Ik denk aan jullie. Veel Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat moet inderdaad soms nog heel onwerkelijk zijn... die ene persoon die er niet zal bij zijn. En dan zoals je zegt: het wordt toch weer Kerst. De wereld draait door alsof die er zich niks van aantrekt.
  Voor mij is het, 5 jaar na mama's overlijden, eindelijk weer een beetje leuk om Kerst te vieren. Maar hetzelfde wordt het nooit meer.
  Ik hoop dat jullie samen het toch heel speciaal kunnen maken, jongste zal (denk ik) toch een manier vinden om er stiekem bij te zijn, op jullie kerstavond...
  Veel liefs,
  Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooie foto. Onbegrijpelijk, maar waar en hij zal altijd onderdeel van jullie blijven. X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad heel onwerkelijk en intens verdrietig.... .
  Wens jullie heel veel lichtpuntjes toe in 2017!
  Lieve groet, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat moet het moeilijk zijn een kind te missen, juist in deze tijd. Ik wens je een warme kerst en een liefdevol 2017.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In Kopenhagen vorig jaar herinner ik me nog. Ondanks het gemis toch een hele fijne kerst en nieuwjaar gewenst !!

  BeantwoordenVerwijderen